Rapsakat kasvispihvit

Kasvispihvi_Kasvihormoni.fi 3.jpgEi mitään jääkaapissa -päivä voi pelastua kasvispihveillä. Ne ovat meheviä nahistuneistakin kasviksista valmistettuna ja niihin uppoavat lähes kaikki kasvikset, mitä mieleen juolahtaa. Maustamisvaihtoehtoja on yhtä monta kuin on maustepurkkia kaapissa, joten kaikki tykkää lopputuloksesta – jos on tykätäkseen. Onnistumiseen tarvitaan kasvisten lisäksi sidosainetta ja tässä ohjeessa liimana toimivat muna, vehnäjauhot ja juusto.

Nam!

Kasvispihvi_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Kasvispihvit (noin 20 pihviä)

  • 1 dl maitoa tai omenamehua
  • 1/2 dl korppujauhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 600 g kasviksia (esim. peruna, porkkana, kyssäkaali, omena)
  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tuore chili (tai chilijauhetta)
  • 2 rkl sipulijauhetta
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 1 muna
  • 1 dl juustoraastetta tai tuorejuustoa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Mittaa kulhoon maito, korppujauhe ja vehnäjauhot ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Anna turvota hetken.
  2. Pese ja kuori kasvikset. Raasta ne hienolla terällä, hienonna myös inkivääri ja chili sekä valkosipulinkynnet.
  3. Lisää kasvisraaste, muna, juustoraaste ja mausteet korppujauhe-vehnäjauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna ohukaispannu keskilämmöllä ja lisää pannun jokaiseen koloon öljyä. Annostele raastetaikina lusikalla pannuun ja paista pihvejä rapeiksi ja hieman ruskistuneiksi (aikaa kuluu 4-5 minuuttia). Käännä pihvit ja paista sama aika toiseltakin puolelta.
  5. Tarjoile salaatin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Kasvispihvi_Kasvihormoni.fi 2.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.