Viiden raaka-aineen lohipasta
Nopeaa ja herkullista, joka sopii niin arkeen kuin pyhäpäiviinkin. Kyllä kiitos!
Tähän lohipastaan tarvitaan vain viittä raaka-ainetta ja vartti aikaa, lisäksi tietysti öljyä, suolaa ja muutama mauste. Pastan pyöräyttää siis kiireillalliseksi arkena tai alkupalaksi juhlaillalliselle, kummassakin tapauksessa se häviää herkuttelijoiden suihin sukkelaan. Kuvien ruoka valmistui niin kiireellä, että herneet jäivät hieman jäisiksi, mutta ruokailuhetkellä ne olivat jo sulaneet pehmeiksi ja makeiksi pastan sekaan. Tämä ruoka on siis helppouden mestari, joka antaa paljon anteeksi.
Viiden raaka-aineen savulohipasta
- 400 g pastaa
- 2 l vettä
- 2 tl suolaa
- 500 g lämminsavulohta
- 4 avokadoa
- 2 sitruunaa
- parmesania
- mustapippuria
- 300 g pakasteherneitä
- nippu korianteria
- 2 rkl seesamiöljyä
Valmistus
- Laita vesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pastat kypsäksi paketin ohjeen mukaan.
- Pastan kiehuessa halkaise avokadot, poista niistä siemen ja koverra avokadon puolikkaat lusikalla irti. Halkaise sitruuna ja puserra avokadojen päälle puolikkaan sitruunan mehu.
- Lohko lohi pieniksi paloiksi ja poista mahdolliset ruodot. Laita lohta iso keko jokaisen avokadon päälle.
- Valuta pastavesi jäisten herneiden päälle kulhoon ja anna niiden sulaa hetki. Valuta herneetkin kuiviksi. Sekoita valutetun pastan sekaan seesamiöljy ja purista joukkoon toisen sitruunanpuolikkaan mehu.
- Annostele pasta lautasille ja nosta päälle kaksi lohikuorrutteista avokadon puolikasta. Ripottele päälle parmesaniraastetta ja rouhi myllystä mustapippuria mausteeksi. Annostele herneet pastan ympärille ja lisää sitruunalohkoja ja korianteria annokseen.
Nauti!