Nerokas maustesokeri ja piirakka
Maustesokerista on tullut suosikkituotteeni tänä talvena. Se tuo mukavan pienen lisän kaikkeen, mihin sitä käyttää – aivan kuin tilaisi arkiruokansa a la carte listalta ja sellaisesta keittiöstä, joka on kallellaan fine dining -kokemuksiin. Tee saa kivan kiemuran ja peruspiirakka on maukkaampaa, kun käyttää sen tietyn purkin sokeria. Ja tietysti taustalla poksuvat ilotulitusraketit ja jousikvartetto pistää parastaan.
Idea on yksinkertainen. Purkkiin laitetaan muutama mauste ja purkki täytetään sokerilla. Viikon päästä purkista voi kauhoa miellyttävän makuista makeutta omaan arkeen. Sokerin säilyvyys on hyvä, joten maustumaan voi laittaa kerrallaan useammankin satsin sokeria. Oma purkkini on kahden desin kokoinen ja siellä on hyvin käytettyjen vaniljatankojen jämät, pari tähtianista ja luomusitrushedelmän kuoria. Vähän aikaa sitten samassa purkissa majaili glögimausteiden jämät vaniljatankojen kanssa. Mausteena voi käyttää mitä vain mieleen juolahtaa! Vielä on testaamatta se, kuinka hyvin maut siirtyisivät hunajaan. Onko sinulla kokemusta tästä?
Tässä on ohje superhelpolle piiraalle, joka maustui ihanaksi yllätykseksi maustesokerin avulla.
Vadelma-mangopiiras
- 1 pkt pakastemurotaikinaa (voidaan myydä myös piirakkataikinan nimellä)
- 250 g mascarponea
- 250 g rahkaa
- 2 munaa
- 1 dl maustesokeria
- yht. 500 g pakastevadelmia ja -mangon paloja
Valmistus
- Sulata taikina ja taputtele se halkaisijaltaan 28 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kaikki muut piiraan aineet tasaiseksi massaksi. Mikäli et halua täytteeseen vaaleanpunaista väriä, lisää vadelmat vasta aivan lopussa.
- Kumoa täyte piiraan päälle ja tasoita pinta.
- Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes täyteeseen alkaa ilmaantua ruskeita pilkkuja.
- Jäähdytä piiras kylmäksi ennen tarjoilua.