Kuinka tuhtia on paras suklaajäätelö?
Toisesta luukusta kauhotaan jäätelökauhalla paksua, runsasta ja tahmeaa itse tehtyä suklaajäätelöä!
Itse tehdyn jäätelön paras puoli on se, että makuvivahteet saa päättää ihan itse. Paljonkas sitä suklaata pitikään laittaa meidän jäätelöön, että on tarpeeksi maistuvaa? No, se selviää tietysti alla olevasta reseptistä!
Vaikka ystäväni näytti, kuinka jäätelöä tehdään ilman, että muna-sokeri-maitovaahtoa kuumennetaan (on muuten helppoa ja kätevää!), suklaajäätelöä varten se kannattaa kuitenkin tehdä. Tällöin sulatetun suklaan saa tasaisesti koko jäätelömassan sekaan. Pitää muistaa vaan tehdä herkullinen pohja valmiiksi edellisenä päivänä jäätelön tarjoamisesta, ja samalla kannattaa varmistaa, että jäätelökoneen kulho on todellakin siellä pakastimessa.
Itse tehty suklaajäätelö
2 munaa
100 g sokeria
2 rkl vaniljasokeria
2,5 dl (täys)maitoa
100 g tummaa suklaata (80 % kaakaota)
4 dl vispikermaa
Valmistus
- Laita jäätelökoneen kulho pakastimeen vähintään 18 tunniksi.
- Vispaa sokeri ja munat kevyesti vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.
- Palottele suklaa teflonpintaiseen kattilaan. Kaada päälle maito ja lämmitä noin käden lämpöiseksi sekoitellen samalla.
- Kaada munavaahto lämpimän suklaamaidon sekaan ja jatka lämmittämistä. Vispaa seosta lämmityksen aikana. Kun vaahto yhtäkkiä paksuntuu kiisseliksi, nosta kattila nopeasti hellalta ja nosta kylmenemään mieluiten seuraavaan päivään mutta vähintään viideksi tunniksi. Mitä kylmemmäksi saat seoksen, sen helpompi jäätelön teko on.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Sekoita suklaakiisseli ja kermavaahto keskenään.
- Käynnistä jäätelökone ja kaada jäätelömassa koneeseen. Anna koneen käydä, kunnes jäätelö on valmista.
- Mikäli haluat tehdä jäätelöstä palloja, kaada valmis jäätelö laakeaan kulhoon ja pakasta jäätelöä vielä pari tuntia. Voit tarjoilla jätskin suoraan myös pehmiksen pehmeänä herkkuna.
- Koristele suklaakastikkeella tai suklaakarkeilla. Tarjoile lasista tai kulhosta.
Kerro, mikä on sinusta paras suklaajäätelö!