Fancy pansy

Kasvihormoni

Ruskeana ja raakana paljastuva maa kaipaa rinnalleen jotain iloisen värikästä. Siis TOSI värikästä, piristävää ja kepeää! 

Tulevia yöpakkasia uhmaten riipaisin mukaani kärryllisen orvokkeja (vähempi ei tietenkään riittäisi) ja muutaman jaloleinikin.

TADAA! Nyt on väriä!

Vielä syksyllä olin varma, että tähän pihaan en laita keltaista. Se on niin leskenlehtistä ja voikukkaista kuin vain voi olla. Mutta mitä vielä! Punaisen eri sävyin väritetty kukkapalettini sai väistyä, kun kevätmieli kaipasi jotain enemmän.

Katsotaan, mitä mieli sanoo tästä väripaletista kuukauden päästä. Tarkoitus olisi pitää näitä ovenpielessä syksyyn saakka, jos vain suvaitsevat kasvaa. Paikka on kyllä otollinen: hieman varjoinen, melko suojaisa ovenpielus, jossa kukkineet yksilöt tulee nypittyä pois ja astioiden kosteustilanne tulee tarkastettua päivittäin.

Koetan saada hyvän sopimuksen aikaiseksi, vielä on neuvottelut kesken ja orvokit pälyilevät hieman epäillen ympäriinsä. Neuvotteluvaltiksi ripsautin kourallisen kanankakkaa heti kippojen salaojituksen päälle. Toivottavasti kelpaa!

Kommentit

Mulla on poikkeuksellisesti oven pielessä kirkkaan keltaisia ruusubegonioita (heräteostos...), terassilla lahjaksi saatu jättimäinen tulilatvaistutus ja onnenapiloita, jotka meinasivat sisätiloissa venähtää vähän liian pitkiksi. Hups :D Orvokkeja tekisi vielä mieli, mutta en tiedä löytyykö niille paikkaa mistään. Jaloleinikkejä haluan aina, mutta tällä hetkellä olen niiiin pettynyt kahteen viime vuoteen, etten tiedä uskallanko enää yrittää niiden kanssa :/

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kuulostaapa sun istutuksesi kivoilta! Mulla on kans pari vuotta pettymystä jaloleinikin kanssa. Nytkin valkoinen ostamani on sen verran raasku, etten viitsinyt kuvata sitä lainkaan. Voi olla, että kiikutan sen vielä takaisin - sovin myyjän kanssa, että näin voi tehdä, mikäli se ei tuosta piristy. Toivossa on kuitenkin hyvä elää ja nuo keväiset puutarhalehdet ja mainokset osaavat sen toivon herättämisen niin kivasti... :)

Kommentoi