Friteerattavana kesäkurpitsaa
Yksi kesäkurpitsasuosikeistani on friteeratut kesäkurpitsat, jotka ovat helppoja tehdä. Yksinkertaisimmillaan kesäkurpitsa viipaloidaan puolen sentin siivuiksi, kastetaan munaan ja jauhoihin ja friteerataan kypsäksi. Halutessaan friteeraustaikinaa voi maustaa: minun makuuni mausteiksi sopivat erityisesti chili, sitruunankuori tai jeera (eli juustokumina) – tai kaikki edelliset yhdessä. Ohjeeseen olen laittanut kaikki mausteet, mutta ne voi yhtä hyvin jättää pois tai korvata vaikkapa yrteillä.
Yksinkertainen on hyvää!
Friteerattu kesäkurpitsa
- 1 kesäkurpitsa, halkaisija mieluiten alle 5 cm
- 1 muna
- 1/2 tl suolaa
- 1 maustemitallinen (= 1 ml) chilijauhetta
- 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
- 1/2 sitruunan raastettu kuori
- 2-3 dl jauhoja
- noin 3 dl auringonkukkaöljyä tai muuta hyvää öljyä friteeraukseen
Valmistus
- Siivuta kesäkurpitsa puolen sentin siivuiksi.
- Riko muna pieneen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää munan sekaan suola ja mausteet.
- Laita jauhot laakealle lautaselle tai paperipussiin.
- Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai laakeaan kasariin. Pohjalle olisi hyvä tulla pari senttiä öljyä. (Laakeassa astiassa friteeraa enemmän siivuja kerralla, jolloin valmistusaika on lyhyempi.) Kuumenna öljy 160 asteiseksi: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun se väreilee selkeästi ja siihen tiputettu kasviksenpala saa ympärillä olevan öljyn poreilemaan.
- Kasta kesäkurpitsasiivu jauhoon ja tiputa se sen jälkeen munakuppiin. Käännä siivu ympäri, että molemmat puolet peittyvät munaseokseen. Kasta siivu vielä tämän jälkeen jauhoihin molemmin puolin. Kypsennä siivu friteeraamalla öljyssä: Käännä siivu, kun reunoilla näkyvä taikina on ruskistunut.
- Nosta ruskistunut siivu talouspaperin päälle valumaan hetkeksi.
- Tarjoile friteeratut kesäkurpitsat mahdollisimman pian niiden valmistumisen jälkeen, jotta rapea kuori ei ehdi pehmenemään. Tarjoile alkupaloiksi sellaisenaan tai valkosipulilla ja tuoreella mintulla maustetun kermaviilin kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.