Friteerattavana kesäkurpitsaa

Kesäkurpitsa_Kasvihormoni 003.jpgYksi kesäkurpitsasuosikeistani on friteeratut kesäkurpitsat, jotka ovat helppoja tehdä. Yksinkertaisimmillaan kesäkurpitsa viipaloidaan puolen sentin siivuiksi, kastetaan munaan ja jauhoihin ja friteerataan kypsäksi. Halutessaan friteeraustaikinaa voi maustaa: minun makuuni mausteiksi sopivat erityisesti chili, sitruunankuori tai jeera (eli juustokumina) – tai kaikki edelliset yhdessä. Ohjeeseen olen laittanut kaikki mausteet, mutta ne voi yhtä hyvin jättää pois tai korvata vaikkapa yrteillä.

Yksinkertainen on hyvää!

Kesäkurpitsa_Kasvihormoni 002.jpg

Friteerattu kesäkurpitsa

  • 1 kesäkurpitsa, halkaisija mieluiten alle 5 cm
  • 1 muna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 maustemitallinen (= 1 ml) chilijauhetta
  • 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1/2 sitruunan raastettu kuori
  • 2-3 dl jauhoja
  • noin 3 dl auringonkukkaöljyä tai muuta hyvää öljyä friteeraukseen

Valmistus

  1. Siivuta kesäkurpitsa puolen sentin siivuiksi.
  2. Riko muna pieneen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää munan sekaan suola ja mausteet.
  3. Laita jauhot laakealle lautaselle tai paperipussiin.
  4. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan tai laakeaan kasariin. Pohjalle olisi hyvä tulla pari senttiä öljyä. (Laakeassa astiassa friteeraa enemmän siivuja kerralla, jolloin valmistusaika on lyhyempi.) Kuumenna öljy 160 asteiseksi: öljy on tarpeeksi kuumaa, kun se väreilee selkeästi ja siihen tiputettu kasviksenpala saa ympärillä olevan öljyn poreilemaan.
  5. Kasta kesäkurpitsasiivu jauhoon ja tiputa se sen jälkeen munakuppiin. Käännä siivu ympäri, että molemmat puolet peittyvät munaseokseen. Kasta siivu vielä tämän jälkeen jauhoihin molemmin puolin. Kypsennä siivu friteeraamalla öljyssä: Käännä siivu, kun reunoilla näkyvä taikina on ruskistunut.
  6. Nosta ruskistunut siivu talouspaperin päälle valumaan hetkeksi. 
  7. Tarjoile friteeratut kesäkurpitsat mahdollisimman pian niiden valmistumisen jälkeen, jotta rapea kuori ei ehdi pehmenemään. Tarjoile alkupaloiksi sellaisenaan tai valkosipulilla ja tuoreella mintulla maustetun kermaviilin kanssa.

Kesäkurpitsa_Kasvihormoni 001.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.