Havuja palloina

Kasvihormoni

Joskus sitä onnistaa - kuten viime viikolla. Sain nimittäin hemaisevan kauniita hopeakuusen oksia, joista monissa oli kävyt omasta takaa. 

Mahtavia!

Tein toissavuonna havupalloja, joiden sydämet olin tallettanut varastoon myöhäisempien aikojen pallonmuodostuksia varten. Ja ne myöhäisemmät ajat koettivat nyt, kuorrutteenaan hopeanharmaata ja kävynruskeaa.

Havupallojen valmistus on melko helppoa puuhaa, kunhan tarjolla on kuivakukkasientä, sen päälle mielellään tukiverkkoa ja lisänä sopivan napakoita havun oksia. Aiempi valmistustekniikkaa selventävä ohjeeni löytyy täältä, puuhaan kannattaa uskaltautua, sillä lopputulos on yleensä hurmaava!

Tosin täytyy todeta, että hieman vähäisempi kiire kuin pari tuntia kuudelle pallolle olisi hyvä, sillä onnistuin sohaisemaan etusormeeni pikkupuukolla, tietysti sitä viimeistä oksaa nopeasti siistiessäni. Auts. Olisi vissiin pitänyt käydä tikkaamassa haava, sillä se vielä nyt viikonkin jälkeen aukeaa tuon tuostakin. Joten tähän kohtaan virallinen varoituksen sana teräaseista ja hätäisistä sormista sekä kiireisestä työskentelystä.

Tämän vuoden palloista on vielä vähänlaisesti kuvia, sillä nyt on ollut liian harmaata pihalla kuvaamiseen. Muutaman kuvan napsaisin nyt viikonloppuna, kun aurinko paistoi kauniisti. Tarkoitukseni on sytyttää palloihin valot ja siirtää marraskuun harmautta loitommaksi ainakin piirun verran (ja ottaa viimeistään sitten niitä kuvia). Mutta sitten tuleekin se suuri kysymys:

Milloin jouluvalot saa sytyttää? Joko heti nyt, kun marraskuu alkoi, vai pitääkö odottaa vielä pitkään?

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Kauniita havupalloja. Voi kun jaksaisin väsätä tuollaisen itsekin, olen tehnyt niitä muistaakseni vain kerran ja silloinkin työväenopiston kurssilla. Näin tänään Plantagenissa toisen aivan mahtavan hopeapallon. Se oli todella iso ja jykevärunkoinen hopeanhohtoinen pyöreäksi leikattu oliivipuu, jossa oli satamäärin pieniä valoja. Henkeä melkein salpasi kauneudesta. Pakko varmaan käydä kuvaamassa se. Hintakin oli tosin 999e, joten en sitten harkinnut ostamista :) Meillä sytytetään sähkökynttilät vasta marras-joulukuun vaihteessa, mutta naapurissa jo lokakuussa, eiköhän sen saa kukin ihan itse päättää, milloin on oikea aika :) Oikeita kynttilöitä polttelen kyllä minäkin jo sekä sisällä että ulkona.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

No huh, siinä on hopeapallolla hintaa! Investointi olisi tiukka, vaikka puu kestäisi varmuudella usean vuoden (tai vuosikymmenen - satojahan sen pitäisi elää). Mutta juuri tuollainen tuikkumeri on huikaiseva, siksi ihailen amerikkalaistyyppisiä joulukatuja miljoonine valoineen. Hmm, montakohan sataa valoa meidän limoviikunaan (näkyy mm. täällä) pitäisi virittää tunnelman aikaansaamiseksi? Ledit kun eivät kuumene, niin voisi harkita puun valaisemista.

Kerttuli/Parasta puutarhasta (Ei varmistettu) http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/

Ihanan kutsuva sisäänkäynti teillä! Itse aloin viritellä ensimmäisiä valoja heti marraskuun alussa, kun talviajan tuoma pimeys suorastaan huusi valoa.
Harmi tuo haavasi, niinhän se aina tahtoo käydä, että se tulee näissä hommissa ihan viime metreillä. Ja on sitten koko ajan haitaksi. Sain itseään jatkuvasti telovalta tyttäreltäni hyvän vinkin apteekista saatavasta, haavan yli poikittain vedettävästä haavateipistä. Se sulkee haavan, korvaa jopa tikit, olen pitänyt sitä nyt aina kotona varalla. Kannattaa kokeilla, jos ei ole tuttu.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiitos Kerttuli vinkeistä! Pitää hankkia tuota haavateippiä, sillä kuulun totisesti niihin, jotka tekevät asioita ronskilla kädellä ja välillä roiskuu - myös veri. Ja että jouluvaloja marraskuun alun pimeyteen, taitaa tosiaan olla sen aika.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.