Hihkuako riemusta vai kauhusta?

Kasvihormoni

Avoin pihapiiri ei ole ollut paras houkuttamaan luonnon eläviä luokseen. Siksi varpuspöllön saapuminen parvekkeen kaiteelle tuntui voitolta.

Jipii! Tätä ei olekaan ennen näkynyt meillä! Olemme selvästi siirtyneet peltoympäristöstä osaksi luontoa, kun metsän elävätkin pitävät pihastamme!

Kunnes tuo katse nosti toisen ajatuksen päähäni: mitä ihmettä se varpuspöllö sieltä etsii? Het-ki-nen. Sehän etsii täytettä talvijääkaappiinsa. Myyriä. Meidän pihasta. Sehän tarkoittaa, että meillä ON NIITÄ!

Apua! Kukkasipulit!

Tule hyvä varpuspöllö kavereinesi ja sukuinesi uudelleen ja vie kaikki peltomyyrät mennessäsi. Aamen.

Kommentit

tiia_

Voi kuinka komea pikkupöllö! Yksi syy, miksi pöllöt tulevat pihapiireihin on muistaakseni se, että onkin nimenomaan huono hiiri- ja myyrävuosi, eli jos ei löydy normaalista elinympäristöstä ruokaa, niin ne tulevat asutuksen lähelle, esim. metsästämään pikkulintuja ruokintapisteiden läheisyydestä... mutta en kyllä ole mikään pöllöekspertti, jostain vain muistelen tämmöistä lukeneeni. Toivottavasti sun sipulit pärjää (ja toivottavasti pöllö löytää sapuskaa)! :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Tätähän pitäisi tutkia vähän lisää, kun omasta mielestä ei löydy mitään selityksiä pihapiirin pöllöille. Ylen sivuilta löysin tiedon, että nyt meillä on melko runsas myyrävuosi. Mitenkäs sille talven aikana käy:

"Kannan nousu mahdollistuu sillä, että myyrät pääsevät lisääntymään "petovapaassa" ympäristössä. Kanta voi puolestaan romahtaa, kun ravinto loppuu ja olosuhteet heikkenevät."

No, meillä on ainakin tuhatkunta sipulia tarjolla, joten ei olla niitä, jotka ensimmäisenä ovat näännyttämässä myyriä kuolleiksi, pois sellainen meistä. Pystyyköhän tuo varpuspöllö kumoamaan sipulien lihottavan vaikutuksen?

riik
3h+kasvimaa

vau! Olisipa upeaa, jos meidänkin pihassa vierailisi pöllö.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Siinä kyllä riitti ihailemista koko perheelle, sellainen ihme se meillekin oli! Itse asiassa unohdin laittaa kuviin kuvaajatiedot, ovat meidän Teknisen tuen ottamia. Minä vaan monttu auki toljotin enkä osannut liikkua kameran suuntaan.

Maria / Kanelia ja kardemummaa (Ei varmistettu) http://kaneliajakardemummaa.blogspot.fi/

Hienot kuvat! Meillä kyllä möyrii myyrät, mutta pöllöjä ei ole näkynyt. Ja niitä kukkasipuleitakin riittää joka vuosi kukiksi asti. Toivotaan siis parasta!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Jänniä ovat nuo myyrät, kun välillä vievät kaiken (marja-aronia-aitoja myöden) ja välillä eivät mitään, jättävät vain käytävänsä jäljelle. 

Jos eivät sipulit kuki, niin ostetaan ensi syksynä taas lisää. Tukkuostamalla on paremmat mahdollisuudet saada edes pieni määrä hehkeikisi :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Eikö! Tuota laatua minäkin peukutan.

maikku67
Vihreitä unelmia

Voi miten upea, minä en ole koskaan nähnyt varpuspöllöä luonnossa.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Minäkin rupesin ensimmäisenä kaivamaan muistikuvia eläintarhapöllöistä, että mikä ihme pöllö se on noin pieni. Onneksi nimi kuvaa kokoa melko hyvin, niin tunnistuksessa onnistuttiin, tosin nuo pienet helmet kyljessä veivät ensimmäiseksi helmipöllön puoleen. 

Harvoinpa noita pöllöjä näkee, yöeläimiä kun ovat.

Torey
Näissä neliöissä

Kaunis ilmestys!

Nyo myyrät sen sijaan... Tädilläni moiset ryökäleet kävivät pari vuotta sitten kaivamassa elämänsä innolla, mutta kyllä niistä eroon päästiin!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

No sehän on hyvä, että päästiin eroon! Toisilla ovat luonnon armosta siunauksena joka vuosi. Toivotaan, että meidän ympäristön pesueet eivät ole ylenpalttisia ja naapurin vapaana samoava kissa olisi tehokas.

Kerttuli/Parasta puutarhasta (Ei varmistettu) http://parastapuutarhasta.blogspot.fi/

Huikeita kuvia, tuuri että satuitte olemaan kotosalla pöllön ilmestyessä. Tuskin tuo kuitenkaan kovin tavanomainen vieras on. Minulle olisi varmasti käynyt aivan samoin, etten olisi ällistykseltäni hoksannut napata kameraa esille.
Pysähdyin ihmettelemään tuota ensimmäistä hienoa kuvaa, eipä olisi pieneen mieleen tullut, että voi olla kuvattu kotipihassanne. Hämmästys oli sitä suurempi, kun luin juttua eteenpäin.
Hyvää, toivottavasti myyräköyhää uutta vuotta!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Hyvää ja myyräntöntä vuotta teidänkin parhaaseen puutarhaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.