Isänpäivän muroaamiainen

Riisimuropalat_Kasvihormoni 1.jpg

Meidän isänpäivän aamiaisella murot oli kuorrutettu sokerilla ja hedelmät kuivattu makeiksi herkkupaloisi. Maito kipattiin kahvin sekaan, sillä riisimurot oli mukavampi rouskutella rapeina paloina.

Nopeat ja herkulliset muroherkut vaativat vain riisimuroja ja vaahtokarkkeja, lisäksi sekaan voi laittaa kaikkia hyvyyksiä, mitä mieleen juolahtaa. Tässä ohjeessa mukana on kuivattuja karpaloita. Yhtä hyvin seassa voisi olla vaikkapa ranskanpastilleja.

Riisimuroruudut

  • 1 rkl voita tai muuta rasvaa
  • 50 g vaahtokarkkeja
  • 7 dl riisimuroja
  • (2 dl kuivattuja karpaloita tai muita haluttuja herkkuja)

Valmistus

  1. Kuumenna voi teflonpinnotteisessa kattilassa. Kun se on sulanut, lisää vaahtokarkit ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet.
  2. Sekoita joukkoon riisimurot ja kuivatut karpalot. Kääntele seos nopeasti tasaiseksi.
  3. Kippaa seos leivinpaperin päälle ja painele toisen paperin avulla noin 2 cm paksuiseksi levyksi. Anna jähmettyä viileässä ja leikkaa annospaloiksi.

Riisimuropalat_Kasvihormoni 2.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma