Joka pupun herkkukakkua

porkkanakakku_012.jpg
Kaapissa oli muutama nahistunut porkkana, joita ei tehnyt mieli syödä sellaisenaan. Niinpä tein lasten iloksi heidän herkkuaan, porkkanakakkua. Kakun tärkein ominaisuus on ehdottomasti mehevyys, joka varmistetaan runsaan porkkanamäärän lisäksi ananaksella. Herkkua, herkkua!

Porkkana-ananaskakku

  • 3 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl saksanpähkinärouhetta
  • 1 1/2 tl soodaa
  • 1 rkl kanelia
  • 150 g sulatettua margariinia
  • 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa (noin 180 g)
  • 1 prk ananasmurskaa nesteineen

Kuorrutus

  • 1 dl Flora vispiä
  • 200 g vanilja- tai appelsiinituorejuustoa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria 

Koriseeksi mantelilastuja
porkkanakakku_011.jpg

Valmistus

  1. Raasta porkkanat. Jos haluat varmistaa kakun mehevyyden, kypsennä ne puolikoviksi ja soseuta yhdessä ananaksen kanssa.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Sekoita vehnäjauhot, pähkinärouhe, sooda ja kaneli keskenään.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, margariini ja porkkana sekä anans.
  5. Laita halkaisijaltaan 24 cm:n irtorengasvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, kunnes kakku on kypsynyt myös keskeltä. Voit testata asian tökkäämällä kakkuun esim. hammastikun: mikäli tikkuun ei jää taikinaa, se on kypsä.
  7. Jäähdytä kakku.
  8. Valmista kuorrutus: Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.
  9. Makeuta tuorejuusto tomusokerilla ja mausta vaniljasokerilla.
  10. Kääntele vispi tuorejuuston sekaan ja levitä vaahto jäähtyneen kakun päälle.
  11. Koristele uunissa paahdetuilla mantelilastuilla. 
  12. Kakku säilyy jääkaapin viileydessä hyvänä noin viikon ajan, paitsi jos syöt sen sitä ennen pois.

porkkanakakku_013.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.