Jokiravun parempi olomuoto

Kasvihormoni

Oman maan synttäreille tekee mieli valmistaa jotain juhlavaa. Tämä jokirapusalaatti käänsi ystäväni mielipiteen siitä, miltä ravut maistuvat ja lopetti hänen äyriäisvastaisen elämänsä. Salaatti sopii mainiosti itsenäisyyspäivän vastaanotolle, sillä vaikka se on erittäin helppo valmistaa, se on samalla juhlava. Minä hain pihamaalta lehtikaalin lehtiä ja timjamia mausteeksi, kaupasta hankkisin kaveriksi kuitenkin tilliä ja romaine-salaattia. Salaatin kaveriksi kannattaa hakea valkoviini, jonka Alkon kyltissä komeilee äyriäissuositus.

Tässä ohjeessa kermaviilipohjainen peruna-jokirapusalaatti on tarjolla salaatinlehdellä ja kaverina on pehmeää avokadoa ja päärynää. Vaihtoehtoisesti voit kääräistä koko salaatinlehden rullalle ja tarjoilla salaatin cocktailpalana. Kermaviili-perunasalaatti sopii herkullisesti myös ruissipsien täytteeksi.

Hyvää joulun ja itsenäisyyspäiväjuhlien valmistelua kaikille!

Jokirapusalaatti (alkusalaatti neljälle)

  • 2 kiinteää perunaa (yht. 200 g)
  • 1 pieni sipuli (50 g)
  • 170 g jokiravun pyrstöjä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • tuoretta tilliä tai timjamia
  • pippuria
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 salaatinlehteä (esim. romaine)
  • 1 kypsä avokado
  • 1/2 päärynä
  • 4-6 saksanpähkinää
  • 1 rkl kapriksia

Valmistus

  1. Kuutioi perunat sentin kokoisiksi palasiksi. Keitä ne voimakkaasti suolatussa vedessä kypsiksi, noin 7 minuuttia. Valuta kuiviksi.
  2. Hienonna sipuli erittäin pieneksi hakkelukseksi. Kaada sipulin päälle desi kiehuvaa vettä ja sekoita hetki. Valuta kuivaksi.
  3. Yhdistä kermaviiliin perunat, sipuli, valutetut ravun pyrstöt ja sitruunan mehu. Mausta tuoreella tillisilpulla tai timjamilla sekä reilulla määrällä pippuria. Lisää suolaa tarpeen mukaan. Anna maustua vähintään pari tuntia, vuorokausikaan ei tee salaatille haittaa.
  4. Kokoa annokset: Siivuta avokado sentin paksuisiksi lohkoiksi ja leikkaa ne noin neljän sentin pituisiksi pätkiksi. Tee sama päärynälle. Aseta lautaselle salaatinlehti ja laita sen reunalle neljännes avokadosta ja päärynästä. Lusikoi salaatinlehdelle neljännes salaatista keoksi. Koristele saksanpähkinäpaloilla ja kapriksilla.

Kommentit

annemi

Onpa juhlava ja varmasti maukas salaatti!

Kommentoi