Juhannuskoivujen huminaa

Kasvihormoni

Mieltä rauhoittavaa juhannusta kaikille!

 

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Vitsi mitä koivukuvia... Melkein haluaisin noista tapetin saunan kylppäriimme!

Hei, mulla on sulle viisaalle kysymys: mikähän mahtaa olla Nigella damascena eli love-in-a-mist suomeksi? Tunnistatko? Blogissani on kuva.

Perho kirjautumatta (Ei varmistettu)

En tunnistanut sun Nigellaasi, mutta etsimällä löysin tiedon, että kyseessä on tarhaneito. On kuulemma minun puutarhaani sopiva kasvi, eli sellainen, jokahuolehtii itse itsestään. Laitoin siis kokeiltavien listalle! Hyvää ulkosuomalaista juhannuksenviettoa sinne sulle!

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kiitos! Ja samoin erinomaista juhannuksenjatkoa sinne! Tarhaneidosta en ole ikinä suomeksi kuullutkaan, mutta suomalaiset kasvien nimet ovat itselläni kyllä muutenkin hakusessa. Onko sulla hyvää nettivinkkiä, mistä löytää kasvien nimiä eri kielillä? Tämän löysin, mutta lista on aika suppea. 

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Mä olen ammentanut puutarhatietouteni mummoni ohella puutarha.netin keskustelupalstalta. Siellä suurin osa kasveista on mainittu jossain keskustelussa niin suomalaiselta kuin latinalaiseltakin nimeltään, joten sen hakuun kun lykkää latinalaisen nimen, niin saattaa onnistaa! En tosin tiedä, kuinka laajasti keskustelu on käytettävissä ilman tunnuksia, ilmeisesti tuo haku ainakin onnistuu.

Mä teen itse yleensä niin, että koska tiedän nimet pääasiassa suomeksi (ja käännän nimet useimmin suomesta englantiin enkä toisin päin), pistän sen googlen hakuun ja saan latinan kielisen nimen. Sen perusteella on sitten helppo etsiä nimi englanniksi samasta hakukoneesta. Toisin päin turvaudun yleensä tuohon puutarha.nettiin, sillä hakeminen vain suomenkielisiltä sivuilta on kasvien kohdalla vaikeaa. Kuvista onnistaa usein parhaiten!

annelivia (Ei varmistettu) http://annelivia.wordpress.com/

Ihana juhannustunnelma, kauniita kuvia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.