Kalakakkua pääsiäiseksi
Tarvitseeko pääsiäisen kulkea perinteisellä ruokarepertuaarilla? No EI, suosittelen tätä kalakakkua, jonka ohje löytyy taustalla näkyvästä reseptikirjasta! Tällä kertaa tekijänä oli lapsemme kummitäti ja herkuttelijoina koko vierassakki. Suosittelen!
Kalastajan unelma
Pohja
- noin 250 g leipää (esim. saaristolaisleipää)
- 100 g Oivariinia tai voita
Täyte
- 200 g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
- 200 g raejuustoa
- 150 g graavilohta
- 1/2-1 dl tilliä
- 1/2 tl valkopippuria
- 1/2 tl suolaa
- 3 rkl sitruunamehua
- 2 kpl liivatelehtiä
Koristeluun
- 7 kpl kananmunia
- 300 g katkarapuja
- tilliä
Valmistus
- Raasta leipä isolla raastimella palasiksi. Sekoita pehmeä rasva joukkoon ja taputtele seos regnasvuoan pohjalle.
- Valmista täyte: Sekoita raejuusto ja tuorejuusto keskenään.
- Pieni lohi silpuksi ja lisää se sekä tilli ja mausteet juustotahnan sekaan.
- Laita liivatelehdet turpoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Purista sen jälkeen liivatteista ylimääräinen vesi pois.
- Kuumenna sitruunamehu lähes kiehuvaksi ja liuota liivatteet kuuman mehun sekaan. Sekoita liivateliuos täytteeseen hyvin.
- Kaada täyte vuokaan leipäpohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi.
- Keitä munat ja jäähdytä ne.
- Korstele valmis kakku halkaistuilla munilla, katkaravuilla ja tillillä. Nauti!
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.