Kauniina kuin nimenantajansa itse

Kasvihormoni

Anopin pihassa kasvaa mitä upein pioni. Lajike lienee Sarah Bernhardt, sillä se on kaunis kuin näyttelijä itse. Täyttä belle epoque'ia, joka terälehti, kaikki kukinnot, jokainen pallo.

Viime kesänä kastelin pihan kukkasia anopin ollessa matkoilla. Helle oli hirmuinen ja kukat loistivat vain lyhyen hetken, joten pihistin salaisen puutarhan kaunottaret meidän keittiöpöydän varjoisuuteen. Maljassani ei ollut mitään tukea näille uhkeille kaunokaisille, joten asetelmasta tuli vähän vinksin vonksin. Liioittelevaa iloittelua ja kaunistelua, sanoisin, mutta aivan nimensä antajan veroista.

Pihan mukhea kuningatar, näyttävä ja vaativa - mutta kuitenkin nautittava ja häiritsemättömänä helppo. Lieneekö hän kauniimpi ulkona vai toivottomasti kesytettynä maljassa?

Kommentit

Tämä oli niitä ensimmäisiä perennoja, joita omaan pihaan silloin aikoinaan hankin :) Kukka on kyllä upea ja melko isokokoinenkin. Itse en ole raaskinut leikata vielä maljakkoon, vaikka useat painavat kukat painuvatkin aina uhkaavasti kohti maata. Harrastan erilaisia tukiviritelmiä :D

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kukka on kyllä harvinaisen näyttävä enkä yhtään ihmettele ensihankintaasi! Joka vuosi ihailen anopin penkkejä ja pohdin, voisiko siitä osan varastaa itselle. Ainakaan vielä en ole viitsinyt, sillä siirtäminen on... vähän konstikasta. Tosin kokeneiden mukaan ihan helppoa, mutta ainakaan minä en ole oppaitteni veroinen pioninsiirtäjä.

Oletko muuten postannut pionistasi kuvia?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.