Keittiötaidetta odotellessa
Kaksitoista nupullaan olevaa hyasinttia odottaa mitä erinäisimmissä astioissa ajan kulumista. Hyasintin tehtävä on levittää tuoksua, ja sitä tulee vasta, kun hyasintti on auennut kukkaan. Kuitenkin useat kukkakaupat tarjoavat hyasintteja nuppuisina, joten niiden kukkien aukeamista joutuu odottelemaan muutaman päivän siitä, kun ne nostaa sisätilan lämpöiseen.
Hyasintit laitoin keittiön tasolle erilaisiin astioihin – niihin, jotka sattuivat olemaan tiskauksen jälkeen pöydällä. Kaveriksi sirottelin laatikon pohjalta löytyneitä ylijäämätilpehöörejä, jotka tuntuivat sopivan tähän tunnelmaan: kasvien lisäksi löytyi paperitähti, kynttilä, koristemarjoja ja sormisuolaa pöydälle.
Lasipurkkeja varten liottelin hyasinteista kasvuturpeen pois. Se ei ole hyasintille enää tässä vaiheessa välttämätön, mutta spagettina luikertelevat juuret ovat. Sitä paitsi – ne juuret ovat varsin kauniit! Purkin pohjalle voi aina silloin tällöin lorauttaa pikkutilkan vettä, etteivät sen juuret kuivu. Itse sipuli ei saa kuitenkaan seistä vedessä, ettei se mätäne.
Kakkuvuokaan päätyneet hyasintit saivat pitää vielä toistaiseksi multansa. Pinta peittyi havujen ja sinipallo-ohdakkeiden alle.
Toivottavasti muutama päivä tekee tehtävänsä ja pääsen askarteluni seuraavaan vaiheeseen!