Kesäiset retkieväät ja lomalainen fiiliksissä
Lapsuuden kesien automatkalla tärkeintä olivat eväät. Ne kaivettiin usein esiin vartti lähdön jälkeen, sillä hyvä eväs = parempi matkafiilis. Keräilin eväsherkut pihamaalta ja kietaisin ne Lapin rillan väliin. Makeutta tuo tomaatti, happamuutta tuorejuusto, suolaa ilmakuivattu kinkku, tulisuutta tulee sareptansinapista ja pyöreyttä juustosiivusta. Näitä teen myös juhannuksen mökkimatkalle!
Parempi matkaeväsleipä
Yhtä rullaa varten tarvitset
- yksi Lapin rilla
- reilu sipaisu valkosipulituorejuustoa
- 1-2 ilmakuivattua kinkkusiivua
- kymmenkunta sareptansinappilehteä
- 2-3 salaatinlehteä
- yksi auringon kypsyttämä tomaatti
- muutama juustosiivu
Valmistus
- Siivuta kypsä tomaatti ohuiksi siivuiksi. Huuhdo kasvimaalta kerätyt sinapin- ja salaatinlehdet sekä linkoa ne kuivaksi.
- Voitele koko Lapin rilla tuorejuustolla.
- Täytä lettu muutoin vain puoliväliin: laita puolikkaalle ilmakuivattu kinkku, levitä sen päälle sareptansinapit ja salaatinlehdet. Lado tomaatit salaattipedin päälle ja peitä ne juustosiivuilla.
- Rullaa kääröksi niin, että tuorejuusto liimaa rullan kiinni (tai avittaa sitä pysymään kiinni).
- Leikkaa rulla puoliksi ja kääri kumpikin puolikas erikseen voipaperisiivuun matkaa varten.