Kesäruoka on ihanan yksinkertaista

Kesävihannekset_Kasvihormoni.fi 3.jpgKun maut ovat tuoreita ja viritetty täyteyteensä auringossa, ei kaveriksi tarvita paljon. Kikkailut kannattaa jättää myöhemmälle, mitä nyt pikaisen paistamisen ohelle voi miettiä itselle tavallista enemmän veitsihommia. Veistelin vihanneksista pitkiä tikkuja, jotka paistoin ja maustoin – ja nautin hyvällä ruokahalulla.

Kesävihannekset_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Kasvishöystölisuke kahdelle

  • 1 porkkana
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 4 pientä kesäsipulia
  • 1 suippopaprika
  • 1/4 sitruunan mehu
  • 2 tl sokeria
  • pieni chili
  • 1/4 halloumi
  • kourallinen tuoretta yrttiä
  • sormisuolaa
  • paistamiseen haluttua pähkinäöljyä (minulla pistaasi)

Valmistus

  1. Pese ja suikaloi kasvikset pituussuunnassa muutaman millin paksuisiksi tikkumaisiksi siivuiksi.
  2. Kuumenna pannu hieman yli keskilämmöllä ja lorauta siihen pari ruokalusikallista öljyä. Laita porkkanatikut kypsymään öljyyn pariksi minuutiksi, kääntele ja hämmennä niitä pari kertaa. Lisää myös sokeri.
  3. Lisää loput kasvikset sekä chili ja kuumenna pannun lämmöstä riippuen vajaa viisi minuuttia. Kasvisten tulee olla taipuisia mutta ne eivät saa pehmetä liikaa.
  4. Kaada kasvisten päälle sitruunamehu ja kuumenna, kunnes se on haihtunut.
  5. Raasta halloumi karkeaksi raasteeksi ja lisää kasvisten sekaan pannulle. Kuumenna, kunnes halloumi on hieman sulanut. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  6. Nosta kasvikset tarjoilukulhoon tai suoraan lautaselle, revi päälle tuoretta yrttiä. Tarjoile esimerkiksi broilerin tai kalan kanssa.

Kesävihannekset_Kasvihormoni.fi 1.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma