Kirpeän jäinen nautiskeluhetki
Raparperit ovat alkukesän kotiherkuttelijan perusraaka-aine. Niiden kirpeys kaipaa jonkin happamuuden taittajan, jotta silmien sikkuraisuus avautuu ja kieli maistaa vielä seuraavankin päivän ateriat. Herkullinen sorbet syntyy itsekseen jäätelökoneessa raparperista ja sokerista, kunhan muistaa kylmentää sorbetmassan sitä ennen hyvin. Valkuaisvaahto ja kaneli miedontavat tässä reseptissä raparperien kirpakkuutta.
Raparperisorbet
- 220 g (2,5 dl) sokeria
- 2 dl vettä
- 1 kanelitanko
- 2 rkl sitruunan mehua tai 1/2 tl sitruunahappoa
- 250 g raparperin vartta (4-5 ohutta vartta) 1/2 cm paloina
- 2 valkuaista
Tarjoiluun sokeroimatonta mansikkasosetta
Valmistus
- Keitä sokeria, vettä ja kanelitankoa viitisen minuuttia.
- Ota kanelitanko pois sokeriliemestä.
- Lisää sekaan sitruunahappo tai sitruunamehu sekä raparperinpalat. Anna kiehua 3-4 minuuttia kunnes raparperinpalat ovat pehmenneet.
- Sekoita syntynyt sose tasaiseksi ja anna jäähtyä 0-3 asteen välille jäävesihauteessa tai pakastimessa.
- Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Vaahto on sopivaa, kun vispilää nostaessa muodostuu kauniita vaahtohuippuja.
- Sekoita raparperisose ja valkuaisvaahto keskenään.
- Kaada seos jäätelökoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes sorbet on valmista. Mikäli sinulla ei ole jäätelökonetta, pakasta vähintään tunnin ajan, sekoita massaa voimakkaasti viidentoista minuutin välein.
- Voit jatkopakastaa sorbetin pakastimessa. Saat muotoiltua siitä palloja helpoiten, kun se on noin -13 asteista.
- Tarjoile mansikkasoseen kanssa, halutessasi voit pyöräyttää kaveriksi myös vaniljajäätelöpallon.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.