Kun pakastin alkaa olla tyhjä kesästä

Sulatusvalmiista pakastimesta löytyi vielä hieman mangoldia, jonka käytin hihkuen pekonipastan raaka-aineeksi. Ruoka on anoppinin pinaatti-pekonipastan kerttuslainen versio, ja se puolestaan sai minut aikoinaan vakuuttumaan siitä, että kun valitsen tarjolla olleen Teknisen tuen, tulen nauttimaan jokaisesta pakollisesta (ja vapaaehtoisesta) sunnuntailounaasta anoppilassani. Kertaakaan ei ole tarvinnut pettyä, ei tähän ruokaan eikä anopin muihinkaan keitoksiin. Että kiitosta vaan korkean harjun sille puolelle!

blogi_pinaattipasta1_1.jpg

Pinaatti-pekonipasta

  • iso sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • n. 3oo g (savu)pekonia
  • 2 tl currya
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1-2 pussia pinaattia tai sama määrä mangoldia
  • (paistamiseen öljyä, jos tarve)
  • tarjoiluun  1 tl paahdettuja pinjan siemeniä annosta kohti

Valmistus

  1. Silppua sipuli, valkosipuli ja pekoni mahdollisimman pieneksi. Mitä hienommaksi silppuat aineet, sitä erinomaisempi on lopputulos.
  2. Kuumenna pannu ja laita siihen pekonit. Kun rasva alkaa sulaa pannulle, lisää sipulit ja kuullota viitisen minuuttia.
  3. Mausta currylla, suolalla ja mustapippurilla.
  4. Lisää pannulle pinaatti ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes pinaatin neste kiehuu.
  5. Tarjoile pastan kanssa (mieluiten tagliatelle), koristele annos paahdetuilla pinjan siemenillä.

blogi_pinaattipasta2_1.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma