Makeat melonit taipuvat moneksi
Kesän makeat melonit ovat mitä parasta syötävää lämpimällä kelillä. Tein niistä vaihtelun vuoksi melonisalaattia, jota voi tarjota niin makeana jälkiruokana kuin lisukkeena ruoan kanssa. Tässä pyöräytin melonisalaatin tuhdille rucolapedille, kaveriksi paistoin kuhaa ja keitin muutaman uuden sadon perunan. Maut täydentävät toisiaan mitä parhaiten! Melonien jämäpaloista tein hunajaisen tuorekastikkeen, joka sopii vaikkapa kreikkalaisen jogurtin kaverina jälkkäriksi.
Melonisalaatti
- noin 1 kg erilaisia meloneja (minulla cantaloupe, vesimeloni, galia ja hunajameloni)
- pari vartta minttua
- pari vartta kanelibasilikaa
Valmistus
- Koverra meloneista melonipalloja kulhoon.
- Hienonna mintun ja kanelibasilikan lehdet (yhteensä reilu puoli desiä yrttisilppua) ja sekoita melonipallojen joukkoon.
- Anna maustua kymmenisen minuuttia kylmässä.
Tarjoilu suolaisen ruoan lisukkeena
- Laita lautaselle reilu nippu huuhdeltua ja kuivattua rucolaa.
- Annostele meloneita muutama kauhallinen päälle.
- Mikäli rucolat eivät ole tavattoman tulisia, pyöräytä myllystä pari rouhaisua mustapippuria päälle. Kaveriksi sopii mieto kala tai kesäkurpitsapaistos.
Tarjoilu makeana jälkiruokana
- Annostele melonit kulhoon.
- Kaada päälle hapanmaitokastike: Vatkaa 2 dl turkkilaista jogurttia ja reilu lusikallinen hunajaa hienonnetun aniksen kanssa kulhossa. Jaa jogurttikastike melonien päälle.
Vaihtoehtona voit tarjota supermakean melonipläjäyksen vaniljakastikkeen kanssa. Mausta vaniljakastike puolikkaan sitruunan mehulla, jotta annos saa hieman särmää.
Melonikastike
- Koverra meloneihin jäänyt hedelmänliha kulhoon ja lisää joukkoon reilu ruokalusikallinen hunajaa. Soseuta.
- Säilytä jääkaapissa ja tarjoile vaikkapa turkkilaisen tai valutetun maustamattoman jogurtin kaverina. Koristele mintun lehdillä.
- Voit myös terästää kastikkeen tequilalla ja tarjota hellepäivän smoothiena :)
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.