Mikä jumalainen muusa!

Kasvihormoni

Ukkolaukasta saa vain hyviä kuvia. Se on vähän kuin ne ihmiset (nyt nousee pieni sisarkateus), joiden synnytyssalikuvatkin ovat hehkeitä. Kadehtisin ukkolaukkaa, jos voisin myöntää moisen tunteen olemassaolon, mutta koska ukkolaukka suostuu kasvamaan kauniisti pihassani, en edes harkitse. Supermalli kaveeraa mun kaa!

Kesäkuun alussa ukkolaukat nostavat kaulaansa yhä ylemmäs. Pienten nuppien ilmestyttyä varsien päähän käyn päivittäin - tai aamuin, illoin ja monesti päivän aikana - katsomassa, joko nyt.

Odotus on niin kutkuttavaa, ja koskaan ei tarvitse pettyä. Paitsi sen yhden kerran, kun yksi vähäisistä sipuleista jätti nousematta. Sen vuoksi ukkolaukkoja on tullut istutettua joka vuosi vielä vähän lisää, ihan vaan varmuuden vuoksi, että eivät häviä pihasta. Viime syksyn sipulitilauksessa niitä taisi tulla muutama sata. En usko liioitelleeni sipulinkaan vertaa.

Kun violetit kukat kuihtuvat, jäljelle jää kaunis pallon mallinen siemenkota, joka säilyy aina syksyyn asti. Niitä näkyy vaikkapa täällä olevassa yleiskuvassa.

Huikentelevaa!

Suosikkikasvisarjassani aiemmin ilmestynyt

Kultatyräkki

Kevätkaihonkukka

Sammalleimu

Tulikellukka

Lupiini

Kommentit

Jenni S.

Oi, suosikkikukkani ja tosiaan kiitollinen kuvattava joka vaiheessa kasvukautta. Kiitos ihastuttavista kuvista - ei ole enää niin kovin pitkä aika tuohon, eihän?

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ei kai... eihän? Kevään toivo on kesän alku, joten kyllä se on kohta.

annam_
anna k.

Onpa kaunis kukka! Ihastuttava suorastaan :)

Minä ostin omat jättilaukkani aikoinaan Tallinnasta joltain mummolta, joka myi omasta puutarhasta kaivettuja (ja veitsellä puolitettuja) sipuleita eräällä torilla. Ei mitään hajua, mitä nämä olivat, mutta mummon käsienviuhdonnasta päätellen jotain suurta ja hienoa :D Niinkuin sitten olivatkin :) Monta vuotta sitten istutin ne maahan ja edelleen nousevat uskollisesti joka kevät.

My life (Ei varmistettu) http://myusualdailylife.blogspot.com

Komeita kuvia ukkolaukasta. Kiitollinen kasvatettava ja leviää hyvin siemenistä. Minulla se kukkii idänunikoitten rinnalla.

Kommentoi