Miksei sitä saa kaupasta?
Yksi ihanimmista satokasveista on mangoldi. Hehkutan sitä vuosi toisensa jälkeen ja nyt äidyn ihmettelemään, miksei sitä saa kaupasta? Mitä helpoin kasvi kasvattaa (kasvaa vaikka parvekkeella), ruokaa tulee runsaasti ja sitä voi käyttää monipuolisesti. Ai miten monipuolisestiko? Ajattele pinaattia ja punajuurta. Nyt yhdistä niiden ominaisuudet yhteen runsaskasvuiseen kasviin. Tadaa, se on mangoldi!
Helpoin herkku heti alkukesän salaattimaisten lehtien jälkeen on paistettu mangoldi. Siihen käy punajuurimainen, parissa minuutissa kypsyvä varsi yhtä hyvin kuin pinaatin kaltainen lehti. Nopea paistaminen chilillä terästetyssä öljyssä, maustaminen sitruunalla ja valmista tuli! Kaveriksi paistettuja uusia perunoita ja halloumia, eikä kotilounas voisi olla helpompaa. Ollapa elokuu aina!
Paistettu mangoldilisuke yhdelle
- Kourallinen tai kaksi kourallista mangoldia
- 1/4 chili
- siivu sitruunaa
Valmistus
- Pätki mangoldi siivuiksi ja hienonna chili.
- Kuumenna paistinpannu ja lorauta siihen öljyä (pähkinäöljy on mielestäni parasta). Lisää chili.
- Kuullota mangoldia (ja chiliä) öljyssä pari minuuttia, kunnes mangoldin lehdet näyttävät nahistuneilta.
- Purista päälle sitruunasta mehua ja nauti hyvällä ruokahalulla.