Miten sen nyt sanoisi: täydellistä
Mansikoita, kaverina toffeeta, joka on keitetty valkosuklaasta ja kuohukermasta.
Ei se elämä tästä paljon täydellisemmäksi muutu.
Mansikoita ja valkosuklaatoffeeta
- 100-150 g valkosuklaata
- 2-2 1/2 dl kuohukermaa
- (1/2 vaniljatangon siemenet)
- Tarjoiluun pari litraa mansikoita
- Koristeluun mintun oksia
Valmistus
- Paloittele suklaa leivinpaperoidulle pellille ja paahda paloja 200 asteisessa uunissa muutaman minuutin ajan. Ota palat uunista, kun ne ovat ruskistuneet hieman laidoilta. Nosta saman tien pelliltä ja kumoa (teflonpinnotteiseen) paksupohjaiseen kattilaan.
- Lisää kattilaan kuohukerma. Kuumenna valkosuklaapaloja ja kermaa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun palat ovat liuenneet kerman sekaan (aikaa kulunee viitisen minuuttia), ota kattila liedeltä jäähtymään. Mikäli haluat toffeeseesi vaniljaista makua, halkaise vaniljatanko ja rapsuttele toisesta puolikkaasta veitsen kärjellä vaniljan siemenet kerman sekaan.
- Anna valkosuklaakerman jäähtyä jääkaappikylmäksi. Jäähtymistä voi nopeuttaa laittamalla kermakulhon jääveteen. On ehdottoman tärkeää, että kermasta tulee kylmää tai se ei vispaannu.
- Vatkaa kerma pehmeän napakaksi vaahdoksi, varo ettei kerma vatkaudu yli ja juoksetu.
- Tarjoile valkosuklaatoffee mansikoiden kanssa. Koristele annokset mintun tai sitruunamelissan lehdillä, voit käyttää myös syötäviä kukkia.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.