Mokkapalasydämet ystävälle

 

Mokkapalat_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Muhkeat mokkapalat, runsas kuorrute. Lapsena sitä toivoi aina, että pohja olisi ohut, kunnes äitini esitteli minulle tämän reseptin. Kun ainesosia katsoo, ymmärtää, miksi paksupohjainen leivos kelpaa myös lapsille: sokeria on kaverille saakka ja rasva tekee pohjasta mehevän. 

Ensimmäinen ohje on täydelle pellilliselle herkkua, jälkimmäiset ainesmäärät 28 sentin piirakkavuoalliselle. Ystävänpäivän kunniaksi painelin mokkapalat sydämiksi ja tarjosin sydänkäpyselleni 18 yhteisen vuoden kunniaksi.

Mokkapalat_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Pellin täysi mokkapaloja

  • 5 isoa munaa
  • 4 dl sokeria
  • 10 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 5 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 300 g sulaa voita tai margariinia
  • 3 1/4 dl maitoa tai appelsiinimehua

kuorrute pellilliselle mokkapaloja

  • 250 g tomusokeria
  • 3 rkl keitettyä, vahvaa kahvia
  • 3 rkl sulaa voita
  • 1 1/2 rkl kaakaojauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria

koristeeksi

  • kakunkoristeita ja nonparelleja

28 cm piirakkavuoallinen mokkapaloja

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 150 g sulaa voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl maitoa tai appelsiinimehua

Kuorrute piirakkavuoalliselle mokkapaloja

  • 200 g tomusokeria
  • 2 rkl keitettyä, vahvaa kahvia
  • 2 rkl sulaa voita
  • 1 rkl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria

koristeeksi

  • kakunkoristeita ja nonparelleja

Mokkapalojen valmistus

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon ja sulan voin kanssa.
  3. Levitä taikina joko uunipannulle tai piirakkavuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Anna levyn jäähtyä.
  5. Sekoita kuorrutteen aineet tasaiseksi. Mikäli kuorrute on löysää, lisää tomusokeria 2 rkl kerrallaan, kunnes se on sopivan paksuista. Mikäli kuorrutteestasi tuli kovaa, lisää rasvaa ruokalusikallinen kerrallaan (voi jäykistää kuorrutteen jäähtyessään).
  6. Kaada kuorrute mokkapalojen päälle ja tasoita. Ripottele päälle koristeita ennen kuin kuorrute kovettuu ja laita mokkapalat viileään, jotta kuorrute muuttuu leikattavan kovaksi. 
  7. Painele mokkapaloista muotilla sydämiä tai leikkaa annospaloiksi. 

Mokkapalat_Kasvihormoni.fi 1.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.