Mun pala (jouluherkku)kakkua

blogi_glogikakku_luukku.jpg

Kuudestoista on pala kakkua. Eräänä jouluna kehkeytynyttä suosikkijoulukakkuani: piparipohjaista vaniljalla ja appelsiinilla maustettua glögihyydykekakkua. Maukasta ja helppoa!

blogi_glogikakku_067.jpg

Glögihyydykekakku

Pohja

  • valmista piparitaikinaa
  • 1/2 appelsiinin mehu

Hyydyketäyte

  • 2,5 dl Flora vanillaa
  • 2,5 dl Flora vispiä
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria
  • 5 liivatetta
  • 1 appelsiini

Glögipäällys

  • 2 dl tiivisteglögiä
  • 3 dl vettä
  • 1/2 appelsiinin mehu
  • 5-6 liivatetta

Valmistus

  1. Kauli valmis piparitaikina noin 3 mm paksuksi levyksi. Ota siitä pyöreä pohja rengasvuuan tai hyydykerenkaan avulla. Paista paketin ohjeiden mukaisesti kypsäksi. Jäähdytä.
  2. Aseta piparipohja tarjoiluastian päälle. Kostuta piparipohja puristamalla halkaistusta appelsiinista mehu sen pinnalle. Jätä pohja pehmenemään täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Laita liivatteet turpoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  4. Vispaa vaniljakastike ja vispi kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla.
  5. Pese appelsiinin erittäin hyvin juuriharjalla hangaten puhtaaksi. Kuivaa appelsiinin pinta. Raasta hyvin ohuita siivuja appelsiinin kuoresta vaahdon sekaan.
  6. Purista appelsiinista mehu ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi.
  7. Purista ja valuta turvonneista liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuuman appelsiinimehun sekaan.
  8. Sekoita liivatteet voimakkaasti vatkaten vaahdon sekaan.
  9. Aseta pohjan ympärille hyydykerengas tai rengasvuoaka. Kaada vaahto pohjan päälle ja tasoita mahdollisimman hyvin. Nosta viileään (kylmään) hyytymään niin, että täyte alkaa kovettua.
  10. Turvota pintaa varten tulevat liivatteet samalla tavoin kuin täytettä varten.
  11. Purista appelsiininpuolikkaasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet mehun sekaan. Lisää glögiä desin verran, että saat löysemmän liivatemassan.
  12. Laimenna glögi vedellä ja lisää liivate hyvin sekoittaen.
  13. Kaada glögikiille kakun päälle. Kaada kiille ensin lusikkaan, josta se valuu kakun päälle. Näin vältät suurien vaaleiden täytepalojen nousemisen kiilteen pinnalle.
  14. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.
  15. Koristele esim. pikkupipareilla tai karpaloilla ja tarjoile kahvin tai teen kanssa.

Herkuttele antaumuksella!

blogi_glogikakku_068.jpg

P.S. Kukka, joka koristaa kuvia on amaryllis.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.