Mun pala (jouluherkku)kakkua
Kuudestoista on pala kakkua. Eräänä jouluna kehkeytynyttä suosikkijoulukakkuani: piparipohjaista vaniljalla ja appelsiinilla maustettua glögihyydykekakkua. Maukasta ja helppoa!
Glögihyydykekakku
Pohja
- valmista piparitaikinaa
- 1/2 appelsiinin mehu
Hyydyketäyte
- 2,5 dl Flora vanillaa
- 2,5 dl Flora vispiä
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3 rkl sokeria
- 5 liivatetta
- 1 appelsiini
Glögipäällys
- 2 dl tiivisteglögiä
- 3 dl vettä
- 1/2 appelsiinin mehu
- 5-6 liivatetta
Valmistus
- Kauli valmis piparitaikina noin 3 mm paksuksi levyksi. Ota siitä pyöreä pohja rengasvuuan tai hyydykerenkaan avulla. Paista paketin ohjeiden mukaisesti kypsäksi. Jäähdytä.
- Aseta piparipohja tarjoiluastian päälle. Kostuta piparipohja puristamalla halkaistusta appelsiinista mehu sen pinnalle. Jätä pohja pehmenemään täytteen valmistuksen ajaksi.
- Laita liivatteet turpoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vispaa vaniljakastike ja vispi kovaksi vaahdoksi. Mausta sokereilla.
- Pese appelsiinin erittäin hyvin juuriharjalla hangaten puhtaaksi. Kuivaa appelsiinin pinta. Raasta hyvin ohuita siivuja appelsiinin kuoresta vaahdon sekaan.
- Purista appelsiinista mehu ja kuumenna se kiehuvan kuumaksi.
- Purista ja valuta turvonneista liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuuman appelsiinimehun sekaan.
- Sekoita liivatteet voimakkaasti vatkaten vaahdon sekaan.
- Aseta pohjan ympärille hyydykerengas tai rengasvuoaka. Kaada vaahto pohjan päälle ja tasoita mahdollisimman hyvin. Nosta viileään (kylmään) hyytymään niin, että täyte alkaa kovettua.
- Turvota pintaa varten tulevat liivatteet samalla tavoin kuin täytettä varten.
- Purista appelsiininpuolikkaasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Liuota liivatteet mehun sekaan. Lisää glögiä desin verran, että saat löysemmän liivatemassan.
- Laimenna glögi vedellä ja lisää liivate hyvin sekoittaen.
- Kaada glögikiille kakun päälle. Kaada kiille ensin lusikkaan, josta se valuu kakun päälle. Näin vältät suurien vaaleiden täytepalojen nousemisen kiilteen pinnalle.
- Anna hyytyä vähintään neljä tuntia ennen tarjoilua.
- Koristele esim. pikkupipareilla tai karpaloilla ja tarjoile kahvin tai teen kanssa.
Herkuttele antaumuksella!
P.S. Kukka, joka koristaa kuvia on amaryllis.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.