Nopeat retiisit voi kylvää vielä

Retiisit_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Retiisi on kiitollinen kasvatettava, sen kun laittaa siemenet harvakseltaan multaan ja odottelee muutaman viikon, niin sato on valmista. Mausta tosin tulee kitkeräntulinen, mikäli ne eivät saa riittävästi vettä, joten retiisejä ei saa päästää  ihan hunningolle kesän kuivina jaksoina. Liian isoiksikaan retiisejä ei saa päästää, sillä silloin niistä tulee puisevia, sellainen puolitoistasenttinen pompula on paras. Lasten kasvatuksesksi retiisi on oivallinen, sillä kärsimättömät juniorit saavat näistä satoa nopeasti.

Retiisit_Kasvihormoni.fi 5.jpgRetiisejä voi mutustaa sellaisenaan mutta varsinkin, jos niissä on tulisuutta, juures kannattaa marinoida ja käyttää lisukkeena joko salaattiin tai aterialle. Minä tein intialaista broileria ja marinoin kaveriksi retiisejä hunaja-pähkinäöljyssä. Maut sopivat toisiinsa juuri eikä melkein.

Retiisit_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Marinoitu retiisilisäke (annos yhdelle)

  • n. 10 retiisiä
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl pistaasiöljyä
  • 1 oksa curry-yrttiä

Valmistus

  1. Huuhtele kasvimaalta tulevista retiiseistä multa hyvin pois. Leikkaa naatit ja juuren kärki pois terävällä veitsellä, älä kisko juuren päätä, ettei se kitkeröitä juurta (tämä on äitini kikka, en tiedä onko siinä perää, mutta en viitsi testata)
  2. Halkaise retiisit koosta riippuen puoliksi tai neljään osaan.
  3. Marinoi retiisejä puolisen tuntia öljy-hunajamarinadissa. Revi joukkoon myös curry-yrtin oksa.

 

Retiisit_Kasvihormoni.fi 6.jpg

 

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.