Nyt alkoi joulun odotus!
Ajatusketju meni jotakuinkin näin:
Taas on tosi paljon luumuja, niistä vois tehdä jotain. Hei, onpa kiva luumulikööriohje! Mutta kuka sitä juo ainakaan kahta litraa? Noi luumut vois säilöä kuitenkin alkoholiin, niin olis jouluksi likööriluumuja jälkkäriksi. Rommirusinat on hyviä, miksei myös rommiluumut? Kaks purkillista varmaan riittäis, toinen itselle ja toinen jollekin lahjaksi.
Ja näin sen jälkeen toimittiin:
Yhteen purkilliseen tarvitaan
10-15 pientä luumua
sokeria
noin 2 dl rommia tai kirkasta viinaa
Valmistus
1. Halkaise luumut ja poista siemen.
2. Täytä purkki luumun puolikkailla.
3. Kaada luumujen väliin jäävät kolot täyteen sokeria. Ravista purkkia kevyesti, jotta saat sokeria purkkiin riittävästi.
4. Täytä purkki lopuksi alkoholilla.
5. Anna maustua 2-3 kuukautta viileässä. Kääntele purkkia viikottain, jotta luumut maustuvat tasaisesti.
Sinne ne päätyivät, jääkaapin ylähyllylle. Luumujen lisänä tarjoillaan varmastikin vaniljalla, appelsiinilla ja aniksella maustettua kermavaahtoa, vai olisiko jollain parempia ideoita?