Olohuoneen ikkunan piristys

Kasvihormoni

Pääsiäinen on ohi, joten pääsiäiskukkia alkaa saada kaupasta uloskantohintaan. Hullu puutarhuri on sitä mieltä, että kannattaa hamstrata! Illan hämärtyessä meidän olohuoneen ikkunan takana loistavat tähtivalot, jotka valaisevat noita hamsterituotoksia ihanasti. Vielä ei ole kesä, jolloin aurinko valaisee läpi yön, joten valaistut parvekeistutukset ovat iltaa istuskellessa ihan ykkösjuttu. Kukkien nuokkuvat muodot erottuvat silhuetteina taustan tummuutta vasten, väreistä näkee vain aavistuksen.

Kaunista, kaunista!

Koska parvekenäkymä hallitsee olohuoneen maisemaa, tekee parveketta mieli piristää: meidän parvekkeen pääväri on ruskea, eikä se näin keväällä inspiroi kovinkaan suuresti. Pikkunarsissien keltainen on paljon mukavampi mielen tasapainon kannalta. 

Punaiset tulilatvat muuttavat ruskeakeltaisen kokonaisuuden räväkäksi kevätistutukseksi; tulilatvat ovat kestäneet hyvin viileitä säitä ja aamuauringon porotusta. Sekä sipulikasvit että tulilatva pitävät siitä, että niiden kastelua laiminlyödään. Hyvä juttu, sillä siemenkasvatteluiden hoivaamisessa on ihan kylliksi tekemistä - päivien ja iltojen vapaahetket kuluvat puolestaan mieluummin puutarhan myllerrysjälkiä siistiessä.

Kommentoi