Satokauden vokki

Broileriwok_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Tämän maukkaan vokin alkuversio on Sichuanin kana, mutta nykyversio on siitä yhtä kaukana kuin minä kilometreissä mitattuna itse paikasta, sen verran kova olen ollut reseptin muokkauksessa. Jotain yhteistä näillä kahdella kuitenkin on: kyseessä on vokki, siinä on broileria ja maku on herkullinen. Parempaa tässä ruoassa on se, että se häviää meidän lasten ja vierailevienkin tähtien suuhun nopeasti, kun laittaa vokkiin tavallisesti tulevan chilin sijaan tarjolle tulista makeaa chilikastiketta; lasten toiveesta vokin päälle laitetaan oikea keko paahdettuja cashew-pähkinöitä. Lisäksi se vetää sisuksiinsa kiitettävästi nyt valmistuvaa paprikasatoa, mikä katsotaan ylitsepursuavan satokauden aikana hyväksi ominaisuudeksi.

Broileriwok_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Sichuan-tyyppinen broilerivokki

  • 1 1/2 dl cashew-pähkinöitä
  • 400 g broileria
  • 1 dl auringonkukkaöljyä
  • 1/2 dl hoisin-kastiketta
  • 1 1/2 paprikaa
  • 1/2 parsakaali
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • (1-2 chilipalkoa)
  • 4-5 cm pala inkivääriä
  • 2 rkl soijakastiketta

Tarjoiluun

  • tulista makeaa chilikastiketta
  • nuudeleita

Valmistus

  1. Esivalmistele kaikki raaka-aineet: kuutioi broileri, paprika ja sipuli peukalon kynnen kokoisiksi paloiksi sekä naksuttele parsakaalista kukinnot jotakuinkin saman kokoisiksi osiksi. Hienonna valkosipulin kynnet ja raasta inkivääri pienellä terällä.
  2. Paahda cashew-pähkinöitä kuumalla (vok-)pannulla välillä sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne paahtuvat. Ota syrjään.
  3. Lisää pannulle öljy ja friteeraa broilerikuutioita siinä muutama minuutti, kunnes ne kypsyvät. Nosta broilerit lautaselle odottamaan ja valuta sekaan hoisin-kastike. Varo, ettei rasva kuumene liikaa pannulla broilereita nostellessa.
  4. Lisää pannulle jääneen rasvan sekaan kaikki kasvikset. Vokkaa muutaman minuutin ajan.
  5. Mausta kasvikset soijakastikkeella. Lisää pannulle myös broilerit ja sekoita kastike nopeasti käännellen sekaisin.
  6. Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja ripottele päälle cashew-pähkinät.
  7. Tarjoile ruoka chilikastikkeen ja nuudelien kanssa.

Broileriwok_Kasvihormoni.fi 4.jpg

Koti Ruoka ja juoma

Violetti värikylpy

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 1.jpg

Katso, mikä herkkä kaunokainen kasvaa meidän penkissä!

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 2.jpg

Saanko esitellä: tässä ovat yhdessä jaloängelmä ’Hewitt’s Double’ ja jättiverbena. Liitto, joka on solmittu taivaassa, kaksi laihaa ja pitkää huiskulaa, molemmissa ryppäät hohtavanvioletteja kukintoja.

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 3.jpg

Samalla, kun Tekninen tuki valitsi meille niitä parhaita mahdollisia nurmisiemeniä, minä vein juniorit katselemaan Viherlandian kultatöyhtökakaduja ja livahdin itse taimipihalle. Onnittelen itseäni vieläkin tuosta oveluudesta, sillä en olisi muutoin saanut hypisteltyä syyskukkijoiden purkkeja rauhassa ja napattua näitä loistokkaita löytöjä mukaani.

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 4.jpg

Niin paljon kuin ihailenkin jättiverbenoita, niiden heikkous on siinä, että ne ovat meidän oloissa yksivuotisia ja vaativat esikasvatuksen helmikuusta alkaen. Entä jos en muistakaan laittaa näitä tulemaan? Mutta nyt ei ole hätää, sillä jaloängelmät nousevat monivuotisina (toivottavasti) joka vuosi ilman erillistä muistamista ja rakenteensa, olemuksensa ja värinsä puolesta ne korvaavat jättiverbenat.

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 6.jpg

Näiden paikka on oikeutetusti purppuraheisiangervon rinnalla, sillä niiden värit sointuvat mainiosti yhteen. Vai oletko samaa mieltä?

Jaloängelmä_jättiverbena_Kasvihormoni.fi 7.jpg

Kaunista!

Koti Sisustus