Puutarhani värit 2: Harva ja valittu sininen

Kasvihormoni

Vaikka en ole varsinaisesti vältellyt sinistä, sitä löytyy pihasta melko vähän. Puhdas sininen on kasvimaailmassa harvinainen ja näistä esillä olevistakin kasveista löytyy kaikista selvä violettiin taittava sävy.

Yllä vasemmalla loistokurjenpolvi ja lupiini ovat jotakuinkin saman sävyisiä yhtä aikaa kukkivia hehkujia. Lupiineja kasvaa meillä takarinteessä, mistä moni ohikulkija nappaa niitä kimpullisen mukaan. Loistokurjenpolvi näyttää hienolta siinä vieressä: värit sointuvat yhteen ja mudot täydentävät toisiaan. Molemmat kukkivat vielä jotakuinkin yhtä aikaa.

Keskellä oleva siperiankurjenmiekka on matkustanut pihasta toiseen ja kasvaa tällä hetkellä melko jäykässä, savensekaisessa maassa. Siinä, missä se ennen levisi vauhdilla, savinen maaperä on hillinnyt kasvuston rehentelyä. Sen alla kasvaa akankaalta, jonka kuva on oikeassa laidassa. Myös kurjenmiekka ja akankaali ovat hienosti toisiaan täydentävä yhdistelmä.

Julkaisen kerran viikossa kuvasarjan siitä, millaisissa väreissä puutarhani kukkii - tai on kukkimatta. Olen valikoinut kuvia epämääräisen määräisesti ja oikeastaan ainoa kuvia yhdistävä teema on jokaviikkoinen värivalinta.

Viime viikon alkukesän valkoinen postaus löytyy täältä.

Kommentoi