Sinisenä vellova kukkameri - kevätkaihonkukka

Kasvihormoni

Sinisenä hohtava matto, jonka alla on vehreyttä loistava lehtipatja. Tällä näyllä saan karkotettua kuukausia vaivanneen kevään kaihon, kun kasvukausi pääsee toden teolla vauhtiinsa toukokuun lopulla.

Kevätkaihonkukka kuuluu helppoutensa ja keväisen näyttävyytensä puolesta suosikkeihini. Kukinto muistuttaa kovasti lemmikkiä, mutta se on tummempi, intensiivisemmän sininen kuin lemmikki. Kevätkaihonkukka on melko voimakas leviämään, mutta kuitenkin helppo pitää aisoissa kurittamalla rönsyjä silloin tällöin. Ja jos rönsyt eivät löydä vapaata multapintaa juurtumista varten, ne kuihtuvat ja muuttuvat yleensä seuraavaan kesään mennessä mullaksi - josta emokasvi taas nousee ylös!

Mihinkäs sijoittaisin tämän kasvin nyt uudella pihallamme? Koska kevätkaihonkukka sopii erityisesti pensaiden alustoille tai myöhemmin nousevien perennojen sekaan (esimerkiksi kuunliljojen kaveriksi ja valkoisten narsissien pariksi), olen laittanut sitä näin aluksi keskelle perennapenkkiä, isotöyhtöangervon juurelle. Siellä se saa ainakin pari vuotta levitä ja peittyä kukinnan jälkeen muhkean kasvukumppaninsa lehtien alle. Harkitaan sitten sen uudelleensijoittelua, mikäli tilanahtaus yllättää.

Näissä kuvissa kevätkaihonkukka puolestaan värittää ritarinkannuksen ja jalopähkämöiden kasvupenkkiä. Kukinnan jälkeen rehevät lehvästöt peittivät nämä kevään nopeat ilostuttajat!

Suosikkikasvisarjassani aiemmin ilmestynyt

Kultatyräkki

 

 

Kommentit

Minä sain tuota viime kesänä lahjaksi, katsotaan miten sen on käynyt puutarhamyllerrykseni seassa. Lemmikkiäkin minulta löytyy, se on erikoinen yksilö; vaihtaa väriä vaaleanpunaisesta siniseen pitkin kesää :D

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Noita värierikoisuuksia löytyy aina silloin tällöin. Välillä ovat kivoja yllätyksiä, välillä vähemmän kivoja. Kevätkaihonkukka on mun kokemukseni perusteella sellainen kasvi, että se kyllä nousee myllerryksistä huolimatta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.