Syksyn värinen sosekeitto

Kasvihormoni

Siskoni tarjosi minulle syyssadosta tehtyä sosekeittoa. Se oli herkullista. Sain myös luvan julkaista reseptin blogissani, tosin määrät ovat sinne päin, kuten jokaisen pikkulasten äidin resepteissä kuuluukin olla. Niillä saa välillä täydellistä, vaikka ihan vaan arkiruokaa yrittää. Kiitos, Tikko!

Syksyinen kasvissosekeitto

  • 1 iso punainen paprika
  • 1 reilun kokoinen sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 iso bataatti
  • 4 porkkanaa
  • 1/2 litraa kasvislientä
  • 1/4 prk Koskenlaskija sulatejuustoa
  • 1/4 prk yrttimaustettua tuorejuustoa
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. Pese ja kuori vihannekset sekä pilko ne. Pieni sipulit pikkusormen kynnen kokoisiksi paloiksi, muut voivat olla reilun kokoisia lohkoja.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota sipulit siinä kolmisen minuuttia. Varo, etteivät ne ruskistu. Lisää kasvisliemi ja loput kasvikset joukkoon. Nestettä tulee olla sen verran, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri, joten lisää vettä tarvittaessa. Anna kypsyä kasvisten koosta riippuen parikymmentä minuuttia.
  3. Soseuta pehmenneet kasvikset blenderissä tai sauvasekoittimella kattilassa. 
  4. Lisää joukkoon juustot ja anna niiden sulaa hetki. Sekoita tasaiseksi ja maista. Lisää sekaan mustapippuria ja suolaa makusi mukaan.
  5. Tarjoile höyryävän kuumana raejuuston ja tuoreen rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

Kommentit

annam_
anna k.

Nam, tätä on varmaankin pakko kokeilla!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kommentoihan sitten tekemisen jälkeen, olivatko sinun sinne päin -mitat hyviä!

annam_
anna k.

Sinnepäin mitat olivat oikein maistuvia! Keitto lämmitti mukavasti tässä iltasella ;) Teen varmasti toistekin.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.