Syötävän herkulliset mustikkamuffinit

Kasvihormoni

Jotain helppoa kauden parhaista mustikoista, ohjeella joka on yksinkertainen toteuttaa. Minä ja muutama miljoona muuta emme voi olla väärässä siinä, että nämä mustikkamuffinit ovat syötävän hyviä - tai kuten Amerikan sisko sanoisi, I could die for these muffins. Ohjeen löytämisen jälkeen olen valmistanut näitä muffineja tarjolle jos jonkinlaisiin kissanristiäisiin ja koskaan ohje ei ole pettänyt. Olen muokannut ohjetta vastaamaan meidän mitta-asteikkoa, joten se ei aivan vastaa alkuperäistä versiota mutta sopii paremmin peruskeittiön kipoille ja puntareille.

Muffinit on tarkoitettu muhkeiksi ja paistettavaksi muffinipellillä. Mikäli sinulla ei ole muffinipeltiä, tee muffineista pienempiä jakamalla taikina kymmenen sijaan kahteenkymmeneen vuokaan. Tällöin tarvitset pintamurutaikinaa kaksinkertaisen määrän.


Syötävän hyvät mustikkamuffinit
(To die for Blueberry Muffins)

(noin 10 suurta muffinia)

 • 4 ½ dl vehnäjauhoja
 • 2 ¾ dl sokeria
 • vajaa 1 tl suolaa
 • 2 ½ tl leivinjauhetta
 • 1 dl öljyä
 • 1 iso muna tai 2 pientä munaa
 • n. 1 dl maitoa
 • 3-4 dl (tuoreita) mustikoita

pintamuruihin

 • ¾ dl sokeria
 • ½ dl jauhoja
 • 75 g voita kuutioina
 • 1 tl kanelijauhetta

Valmistus

 1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa.
 2. Riko muna puolen litran vetoiseen mitta-astiaan ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Mittaa päälle öljy. Lisää vielä maitoa niin, että saat nestettä yhteensä 3 desilitraa ja sekoita nesteet keskenään haarukalla.
 3. Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina pehmeäksi ja tasaiseksi.
 4. Kääntele vielä mustikat taikinan sekaan. Mikäli käytät pakastemustikoita, vältät taikinan värjäytymisen sekoittamalla ne mukaan jäisinä.
 5. Valmista pintamurut: nypi kylmä kuutioitu voi ja muut aineet tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Mikäli käytät pehmeää voita, taikinasta ei tule murumaista seosta vaan siitä tulee tasainen massa (jonka voi levittää tasaisena, ohuena kerroksena muffinien päälle).
 6. Laita kymmenen muffinivuokaa muffinipellille. Täytä ne taikinalla: muffineista tulee suuria, joten ne täyttyvät ääriään myöden. Ripottele muffinien päälle pintamurutaikina.
 7. Paista 20-25 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.

Kommentit

iitukka

Testasin! Oli kerrassaan herkullista. Ja helppoa! Kiitos ohjeesta :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiva kuulla, että toimi jollain muullakin kuin vain minulla! Alkuperäinen on ohjeen suosiosta päätellen toiminut ehkä kahdella muullakin :)

Etsiresepti (Ei varmistettu) http://www.etsiresepti.fi/

Onpa herkullisen näköiset muffinit! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän <a href="http://www.etsiresepti.fi/" rel="nofollow">Etsiresepti.fi</a> sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: <a href="http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen" rel="nofollow">http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen</a>

Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi

Vierailija (Ei varmistettu)

Missä lämpötilassa muffinssit paistetaan (oli ilmeisesti unohtunut ohjeesta)?

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Hupsista, niinpä olikin! Muffinien paistolämpötila on 200 astetta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella herkullisen näköinen resepti, joten oli pakko kokeilla! :) Tosin omassa kokeilussa edes 12 isoa muffinivuokaa ei tuntunut riittävän. Taikinassa tai päällisessä oli myös liikaa rasvaa, joten muffinit lähes uivat rasvaisessa vuoassa... Mutta ideana loistava, joten ensi kerralla täytyy kokeilla reseptiä parilla muutoksella.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiva, että innostuit kokeilemaan! Tämä resepti on käännös alkuperäisestä amerikkalaisesta reseptistä, ja siinä maassa ei tunnetusti säästellä koossa eikä rasvan määrässä.

Itse saan tällä reseptillä tuon 12 muffinssia, joskus jopa vähemmän. Käytänköhän isompaa tai syvempää vuokaa? Välillä tuo päällysmurutaikina ei ole onnistunut nappiin, mikäli aineet on mitannut näppituntumalla.

Mikäli joku lukija kokeilee tästä onnistuneen muunnoksen, vinkkaa toki täällä, miten sen teit! Reseptillä tuntuu olevan lukijoita, joten lisävihjeet auttavat varmasti muita.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Äh, edelliseen tuli typo. Siis saan tuon 10 muffinia, välillä jopa vähemmän.

Lillukka (Ei varmistettu)

Minulla ei aivot taipuneet mustikka-kaneli yhdistelmään, joten vaihdoin kanelin kardemummaan. Toimi loistavasti! Hyvä resepti, pistin heti talteen.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kardemumma, sepä kuulostaa hyvältä! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.