Syötävän herkulliset mustikkamuffinit

Mustikkamuffini_Kasvihormoni 001.jpg

Jotain helppoa kauden parhaista mustikoista, ohjeella joka on yksinkertainen toteuttaa. Minä ja muutama miljoona muuta emme voi olla väärässä siinä, että nämä mustikkamuffinit ovat syötävän hyviä – tai kuten Amerikan sisko sanoisi, I could die for these muffins. Ohjeen löytämisen jälkeen olen valmistanut näitä muffineja tarjolle jos jonkinlaisiin kissanristiäisiin ja koskaan ohje ei ole pettänyt. Olen muokannut ohjetta vastaamaan meidän mitta-asteikkoa, joten se ei aivan vastaa alkuperäistä versiota mutta sopii paremmin peruskeittiön kipoille ja puntareille.

Muffinit on tarkoitettu muhkeiksi ja paistettavaksi muffinipellillä. Mikäli sinulla ei ole muffinipeltiä, tee muffineista pienempiä jakamalla taikina kymmenen sijaan kahteenkymmeneen vuokaan. Tällöin tarvitset pintamurutaikinaa kaksinkertaisen määrän.

Mustikkamuffini_Kasvihormoni 002.jpg

Syötävän hyvät mustikkamuffinit
(To die for Blueberry Muffins)

(noin 10 suurta muffinia)

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ¾ dl sokeria
  • vajaa 1 tl suolaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 dl öljyä
  • 1 iso muna tai 2 pientä munaa
  • n. 1 dl maitoa
  • 3-4 dl (tuoreita) mustikoita

pintamuruihin

  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl jauhoja
  • 75 g voita kuutioina
  • 1 tl kanelijauhetta

Valmistus

  1. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe kulhossa.
  2. Riko muna puolen litran vetoiseen mitta-astiaan ja sekoita sen rakenne rikki haarukalla. Mittaa päälle öljy. Lisää vielä maitoa niin, että saat nestettä yhteensä 3 desilitraa ja sekoita nesteet keskenään haarukalla.
  3. Kaada neste kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina pehmeäksi ja tasaiseksi.
  4. Kääntele vielä mustikat taikinan sekaan. Mikäli käytät pakastemustikoita, vältät taikinan värjäytymisen sekoittamalla ne mukaan jäisinä.
  5. Valmista pintamurut: nypi kylmä kuutioitu voi ja muut aineet tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Mikäli käytät pehmeää voita, taikinasta ei tule murumaista seosta vaan siitä tulee tasainen massa (jonka voi levittää tasaisena, ohuena kerroksena muffinien päälle).
  6. Laita kymmenen muffinivuokaa muffinipellille. Täytä ne taikinalla: muffineista tulee suuria, joten ne täyttyvät ääriään myöden. Ripottele muffinien päälle pintamurutaikina.
  7. Paista 20-25 minuuttia 200 asteisen uunin keskitasolla.

Mustikkamuffini_Kasvihormoni 004.jpg

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.