Teini-ihastus ikääntyy

Kasvihormoni

Muistan ensimmäisen itse ostamani pihakasvin. Muistan sen tunteen, kun ajoimme pikku-Pontsallamme nyt jo edesmenneen taimiston pihaan, kävelimme sen hauskan mallisen myymälän läpi perennaosastolle ja katselimme syksyisiä alennuspotteja. Kasvit tuntuivat minusta kalliilta mutta onneksi pelkän nimen perusteella myytävät, jo kuihtuneet kasvit olivat vain markan kappale.

"Kyllä niissä on juuristo kunnossa, ne nousevat keväällä, kun pistätte multaan nyt", kauppias (vai olikohan vain apulainen) lupasi.

Tein työtä käskettyä ja laitoin purkin sisällön kukkapenkin reunaan. Seuraavana keväänä oli tiedossa ylioppilasjuhlani, minkä kunniaksi kuopsuttelin kukkamaita kuntoon. "Että näyttäisi sitten kesäkuun alussa nätimmältä", perustelin. Taisin tipauttaa siinä samalla multaan myös pikkusormeni.

Tämä näky on mielestäni kaunein tänä keväänä näkemäni värityskirja. Se on äitini kukkapenkistä, johon jaoin ja istutin tuon kevätesikon pari vuotta sitten uudelleen. Kuinka kauniisti tuo violetti ja kermankeltainen sointuvatkaan yhteen! Voi olla, että ensi syksynä käyn taas jakamassa nuo nimettömät esikot ja tuon omaan pihaani tärkeän osan kuopsutushistoriaani.

Samoin kuusitoista vuotta sitten istutin toiseen penkkiin näitä punaisia tulppaaneja ja ihanan raikkaita scilloja. Scillat ovat lisääntyneet vuosi vuodelta ja ilman viime syksyistä penkinuudistamista niitä olisi nyt viisimetrinen matto vanhempieni etupihalla. Sen sijaan punaiset tulppaanit ovat harvenneet ja niiden kavereina kukkineet keltaiset versiot ovat kadonneet kokonaan. 

Jotain näin kaunista haluan myös omalle pihalleni. Toivottavasti moninkertaistuminen on totta jo muutaman vuoden kuluttua!

P.S. Kerrohan, mitä pidät näistä aiempaa suuremmista kuvista? Omalle pikkunäytölleni ne ovat liian suuria mutta isolla rinnakkaisnäytöllä tuntuisi toimivan. Jatketaanko tällä koolla?

Kommentit

Kuvakoko on hyvä ja kukkaset myös!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle toimii kuvat hyvin! En edes tajunnut, että olivat suurentuneet. Tosin mulla on töiden/harrastusten puolesta jättinäytöt (27" "mäkkiresolla" + 24" lisänäyttö normiresolla), joten ehkä olen jäävi arvoimaan kuvien kokoa järkevästi.

Tuohon mun pienempään näyttöön mahtuivat kuvat myös hyvin.

Tosi sympaattinen postaus. Blogisi todella ansaitsee tuon leiman :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Isommat kuvat on parempia, varsinkin kun sulla on niin hirveän hyvät kuvat. Sitten kun tämä Lily (pian) levenee, kannattaa kyllä testailla, mikä toimii parhaiten. Reunasta reunaan ulottuvat pystykuvat ovat silloin jo aika suuria.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Kiitokset kommenteista! Suurentelin noita kuvien kokoja juuri tuota muutosta silmällä pitäen. Muutamaa juttua varten olen ehtinyt tehdä kuvista jo valmiiksi aiemman kokoisia, mutta taidanpa jatkossa naputella niille resoluutioksi maksimissaan tässä postauksessa olevan 800 pikseliä. Muutetaan sitten, jos on tarvetta!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.