Tunnelmallinen joulupihavierailu Toivolassa

Kasvihormoni

Tämä luukku johdattelee Jyväskylän Toivolan pihaan nauttimaan joulunajan tunnelmasta.

Joulupiha on eilisestä alkaen auki aina joulun alle saakka. Vanhoihin rakennuksiin pysyvästi muuttaneiden yritysten lisäksi pihalle on ilmestynyt makasiineja ja myyntikojuja, joissa joulunajan kauppaa tekevät useat maakunnan käsityöläiset ja lähiruokayrittäjät.

Jos tämä olisi sisustusblogi, olisi minulla vaikeuksia valita, mitä kuvia valitsisin tähän postaukseen, niin paljon kaikkea kivaa oli tarjolla. Puutarhablogiini bongasin HuopaSuutari Seena Luostariselta veikeitä ruukkujen korvikkeita ja koristeita: erilaisten huopaputkiloiden ja telineiden sisään voi pujottaa kasvien ruukut ja saada persoonalliset istutukset. Pihalla myytiin havu- ja sammalkransseja niin edulliseen hintaan, että niitä syksyn ajan väkertänyttä suorastaan hirvitti (vink vink!).

Myös erilaisia herkkuja ja lähiruokaa oli tarjolla yllin kyllin: nämä sokeroidut mantelit lämmittivät kivasti maistiaisina, loimulohi tuoksui nälkäisen nenään maukkaasti ja glögin aromit leijuivat vastaan lähes joka nurkassa. Kellarikahvila oli pystyttänyt myös pihapöydän talvivieraiden iloksi! Eilisessä tuiskussa ajatus tuntui aika uskaliaalta, mutta hieman leppoisemmalla kelillä varmasti houkuttelisi istua siihen turkisten päälle nauttimaan tunnelmasta ja tarjonnasta.

Piha oli kauniin luminen ja posetiivarin pyörittelemä joulumusiikki peitti ohikulkevan liikenteen äänet ja sai lähes uskomaan, että pihalle astumalla pääsi hyppäämään ajassa vuosisadan taaksepäin.

Joulupiha oli ehdottomasti tunnelmansa ja herkkujensa arvoinen vierailu! Paikalle kannattaa kiirehtiä arkena, sillä viikonloppuna kapeat sisäänkäynnit ruuhkautuvat suuresti - jopa nyt, arkena ennen neljää piti välillä odotella omaa vuoroaan. Lasten kanssa en uskaltautuisi itse jonottamaan viikonloppuna, vaikka ajatus tonttujen kanssa juttelusta kutkuttaisikin mieltä.

Tottahan toki matkaan piti hamstrata jotain pientä, kivaa ja hyvää. Hys, en paljasta kuitenkaan pakettien sisältöä, sillä lahjan saajat saattavat lukea tätä blogia. Vinkkinä kuitenkin tiedoksi, että pyörähdin sepän pajassa lämmittelemässä.

Suosittelen!

Kommentit

Harriet

Ihanaa! Iso kiitos Jyväskylälle, kun on vihdoinkin herännyt vaalimaan näitä vanhoja rakennuksiaan. Toivola on varmasti näkemisen arvoinen paikka keskustan betonimaisemassa. Ja kiitos sinulle vinkistä! Suuntaamme tänä viikonloppuna Jyväksylään sukuloimaan ja käymme varmasti katsomassa tämän paikan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa! Kirjoitus on täyttä totta ja paikassa kannattaa kyllä käydä. Oikein mukava ja tunnelmallinen miljöö. Hyväntuulisia ihmisiä pihan putiikeissa. Tuli todellinen joulufiilis käydessäni paikalla. Suosittelen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.