Ukkolaukkojen aika

Kasvihormoni

Ukkolaukat ovat yksiä lempikasveistani. Ne yllättävät intensiivisyydellään ja loistollaan. Näissä kasveissa enemmän on enemmän.Siinä vaiheessa, kun kukat alkavat nousta, alkaa odotus. Ensin kohoavat lehdet, joiden keskeltä ilmestyvät pullottavat nuput. Ensin ne aukeavat vain aavistuksen, kunnes lämpö kasvattaa ne täysiksi palloiksi. Hehkuviksi ja huikaiseviksi!

Kommentit

tiia_

Ihania! Mulle noita kans! :)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Suosittelen! Ovat myös tosi helppoja kasvattaa, sinne vaan sipuli multaa syksyllä ja keväällä se työntää vartta palloineen.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Olen järkyttynyt: täällä Lontoossa myös on nyt ukkolaukkakausi (kiitos muuten nimen suomentamisesta, en tiennyt mikä allium on suomeksi). Ilmastonmuutos! Kasvihuoneilmiö! Kuinka voi olla, että Etelä-Englannin ja Etelä-Suomen korkeuksissa kasvit kukoistavat samaan aikaan? Olen aika ennen pystynyt kehuskelemaan aikaisemmalla kasvukaudella... ;)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Muuttuva ilmasto totta tosiaankin! Mä luen tanskalaisen Claus Dahlbyn blogia ja siellä kukkii tällä hetkellä sellaisia kasveja, jotka ovat jo kuihtuneet meillä (tai ehkä mulla on vaan pienempi lajikevalikoima). Tää kevät oli todellinen nollasta sataan kuukaudessa tavanomaisen neljän kuukauden sijaan. Sipulikukista meillä kukkivat yhtä aikaa krookukset ja tulppaanit. Ei mitään tietoa aikainen tai myöhäinen lajike -ajoituksista. Jos kelit jatkuvat tällaisena, niin sitähän voisi kohta alkaa katsella teidän siemenluetteloitannekin sillä silmällä :) ELÄKÖÖN ilmastonmuutos (mutta eivät sen sivuvaikutukset)!

Minä muuten sijaitsen Keski-Suomessa, joten Etelä-Suomen kuvittelen olevan vielä ainakin viikon meitä edellä. Ainakin Suvi sur le vifin kuvien mukaan näin on, hänellä on kuvissaan kukkivat kasvit siinä vaiheessa, kun minä vasta näen niiden nuppuja.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Ai niin, allium-ryhmä on yleisnimitys (onko se sitten heimo noin kasvitieteellisesti - olen tässä puolessa huono) kaikille laukoille. Niin ruohosipulille kuin tälle ukkolaukalle kuin vaikkapa tavalliselle keltaiselle kepasipulillekin.

Katie
Aika kypsä äidiksi

Joo, on tää ollut jännä kevät... Superkylmää ja sateista täällä(kin) pitkään ja lämmin kausikin alkoi vasta Suomen jälkeen. 

Sen mäkin olen tietävinäni, että allium on heimonimi kaikille (?) sipulikasveille, mutta täällä kun harrastetaan paljon vähemmän kansanomaisia nimiä, niin allium-nimellä tunnetaan just noi kukkivat isot laukat. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.