Uusia perunoita ja minttua
Kuka sanoo, että uusien perunoiden kaverin täytyy olla silli, voi tai kermakastike? Englantilaisesta reseptistä bongattu mintun ja uusien perunoiden yhdistelmä on ehkä yksi parhaista kokeilemistani perunoiden kavereista. Minttuperunat voi tehdä joko keitetyistä perunoista tai kuten tässä, ylijääneistä perunoista paistaen. Näissä perunoissa ei ole mitään monimutkaista, makuyhdistelmää kannattaa ehdottomasti testata!
Minttuperunat (yksi annos)
- kuusi pientä uutta perunaa
- 1 rkl oliiviöljyä tai voita
- 4-5 mintun vartta
- hieman rouhittua pippuria, suolaa ja paprikaa
- iso nippu rukolaa (noin 1/2 kaupan ruukullista)
Valmistus
- Keitä perunat tai käytä yli jääneitä perunoita. Mikäli keität perunat, voit jättää kohdan 2 välistä.
- Paista perunoita keskilämmöllä oliiviöljyssä tai voissa, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä ja lämmenneet.
- Revi perunoiden päälle noin neljän mintun varren lehdet. Jatka paistamista vielä minuutin ajan (tai hauduta perunoita minuutin ajan kannen alla, mikäli et paistanut perunoita). Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla.
- Huuhdo, kuivaa ja revi rukolan lehdet, mikäli ne ovat multaisia. Aseta rukolat lautasen päälle tuhdiksi kerrokseksi. Kaada päälle maustuneet perunat ja koristele mintun varrella.
- Tarjoile sellaisenaan tai esim. fetajuuston kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.