Violetti värikylpy

Kasvihormoni

Katso, mikä herkkä kaunokainen kasvaa meidän penkissä!

Saanko esitellä: tässä ovat yhdessä jaloängelmä 'Hewitt's Double' ja jättiverbena. Liitto, joka on solmittu taivaassa, kaksi laihaa ja pitkää huiskulaa, molemmissa ryppäät hohtavanvioletteja kukintoja.

Samalla, kun Tekninen tuki valitsi meille niitä parhaita mahdollisia nurmisiemeniä, minä vein juniorit katselemaan Viherlandian kultatöyhtökakaduja ja livahdin itse taimipihalle. Onnittelen itseäni vieläkin tuosta oveluudesta, sillä en olisi muutoin saanut hypisteltyä syyskukkijoiden purkkeja rauhassa ja napattua näitä loistokkaita löytöjä mukaani.

Niin paljon kuin ihailenkin jättiverbenoita, niiden heikkous on siinä, että ne ovat meidän oloissa yksivuotisia ja vaativat esikasvatuksen helmikuusta alkaen. Entä jos en muistakaan laittaa näitä tulemaan? Mutta nyt ei ole hätää, sillä jaloängelmät nousevat monivuotisina (toivottavasti) joka vuosi ilman erillistä muistamista ja rakenteensa, olemuksensa ja värinsä puolesta ne korvaavat jättiverbenat.

Näiden paikka on oikeutetusti purppuraheisiangervon rinnalla, sillä niiden värit sointuvat mainiosti yhteen. Vai oletko samaa mieltä?

Kaunista!

Kommentit

maikku67
Vihreitä unelmia

Olen samaa mieltä ja kerrassaan ihastuttavat värit! Itselleni lisäksi aivan uppo-outoja kasveja.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Minäkään en ollut nähnyt tällaista jaloängelmää aiemmin, tavallisesti ängelmät ovat pörheämpiä. Tässä on tuollaiset morsiusharson kukkia muistuttavat pienet mykeröt kukkina. Jättiverbena taas - no, se on valloittava omintakeisuudessaan.

Gardener

Sävyt sopivat aivan loistavasti yksiin! Sain äskettäin käsiini heisiangervon oksia joita on nyt maljakossa. Lehtien väritys suorastaan huutaa tekemään kimppua! Näissä puuhissa siis ;)

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Eivätkö ne huudakin vaativasti! Ja kestävätkin kimpussa vaikka kuinka kauan, ovat hyviä leikkoja sinne muiden kaveriksi. Jokos siitä kimpusta on kuva saatavilla? ;)

Gardener

Tuloillaan on, huomenissa! Joutuu harkitsemaan tällaista myös omaan pihaan. Lajikevalinta mietityttää, samoin pensaan koko. Jospa löytyisi jokin pienikokoinen lajike.

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Senhän voi pitää kurissa leikkaamalla, saa kimppumateriaaliakin ihan kahmalokaupalla.

anunpuutarha (Ei varmistettu) http://anunpuutarha.blogspot.fi

Minäkin ostin tuota jaloängelmää, se on hurmaava. Mun on kyllä aika pieni, toivottavasti kasvaa nopeasti!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Meillä oli puutarhaporukalla eilen kovat keskustelut ängelmistä. Kasvavat melko vauhdilla ja lisääntyvät siemenistä ahkerasti. 

Minun on jaloängelmää, miltei saman näköinen on keijuängelmä. Ero on lähinnä siinä, että siinä kukan verholehdet (tai mitkälie) avautuvat ja sisältä tulee keltaiset heteet esiin. Lehtoängelmä on puolestaan pörhöinen ja ainakin siitä on useampia värivaihtoehtoja.

Mitenköhän en ole ennen tätä rekisteröinyt oikeastaan ollenkaan näitä ängelmiä? Ne ovat varsin hurmaava kasviryhmä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.