Ystävyys on kuin suklaa, paitsi suklaa on parempaa

Suklaakakku 1.jpg

Talvileivontaa suklaasta, totta kai. Suklaa on ehkä paras talven kausituote, sillä sen sato ei petä koskaan. Yllätän ystävänpäivänä mielelläni herkuilla ja tämä kakku on meillä tarjolla vieraille!

Rengasvuokaan valmistettu mehevä suklaakakku saa makua appelsiinimarmeladista ja sen pinta kuorrutetaan suklaisella sokerikuorrutteella. Tummaa pintaa elävöittävät Mariannerakeet, yhtä lailla koristelun voisi tehdä vaikka sokerikuorrutetuilla koristeappelsiinipaloilla.

Suklaakakku 3.jpg

Appelsiininen suklaakakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 3/4 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1/2 dl appelsiinimehua
  • 3/4 dl appelsiinimarmeladia
  • 75 g sulaa voita
  • 2 munaa

Kuorrute

  • n. 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 rkl sulaa (lämmintä) voita
  • n. 2 rkl appelsiinimehua

Pinnalle

  • 30 Marianneraetta

Valmistus

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Lisää joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla kiinteää.
  3. Lusikoi taikina 2 litran kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista 200 asteisessa uunissa tunnin ajan.
  4. Anna kakun jäähtyä kokonaan.
  5. Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeri ja kaakaojauhe keskenään, lisää sen jälkeen joukkoon sula voi. Lisää appelsiinimehua vähitellen sekaan, jotta huomaat, milloin kuorrute on valuvan kiinteää.
  6. Valuta kuorrute lämpimänä kakun päälle. Anna jähmettyä pari minuuttia ja koristele valmis kakku Mariannerakein. Kakun voi tarjoilla heti tai antaa mehevöityä muutaman päivän, jopa viikon ajan.

Suklaakakku 2.jpg

P.S. Ei, tuo takana ryöppyävä lumivuori ei ole tältä vuodelta, ei totta totisesti! Kuvat ovat vuoden takaa mutta taas niin ajankohtaisia.

koti ruoka-ja-juoma