Viehkeä marraskuu ja paahdettu bataatti
Nyt se on täällä. Kauan pelätty marraskuu. ”Pimeys on nielaissut meidät”, otsikoi Hesari jokin aika sitten. Siltä vaikuttaa, iltapäivän koiralenkit näyttävät nyt tältä:
Lunta ei näy eikä kuulu ja lämpömittari hipoo kymmentä astetta myös täällä pohjoisempana.
Tosin on pimeydessäkin omantyyppistänsä kauneutta…
Ei anneta sadesään ja ilmastoahdistuksen lannistaa, vaan keskitytään oleelliseen eli syömiseen (lempparijuttuni, muuten). Marraskuun mustuudessa mieltä piristää tietysti hyvä ruoka hyvässä seurassa. Meillä on tällä viikolla syöty ihanan mehevää ja koleassa säässä lämmittävää juuresruokaa, Lähi-idän tyylistä paahdettua bataattia. Ruoka on tosi yksinkertainen, bataatit maustettiin suolalla, pippurilla, valkosipulilla, chilillä ja muskottipähkinällä ja laitettiin uuniin n. 30-45 minuutiksi ja tarjottiin lisukkeiden kera, joita tässä on fetajuusto, granaattiomenan siemenet ja paahdetut auringonkukan siemenet sekä mintun lehdet.
Johan väistyy hetkeksi arkihuolet!