Viehkeä marraskuu ja paahdettu bataatti

Nyt se on täällä. Kauan pelätty marraskuu. ”Pimeys on nielaissut meidät”, otsikoi Hesari jokin aika sitten. Siltä vaikuttaa, iltapäivän koiralenkit näyttävät nyt tältä:

 

 

Kuva1.png

 

Lunta ei näy eikä kuulu ja lämpömittari hipoo kymmentä astetta myös täällä pohjoisempana.

 

Kuva2.png

Tosin on pimeydessäkin omantyyppistänsä kauneutta…

Kuva3.png

 

Ei anneta sadesään ja ilmastoahdistuksen lannistaa, vaan keskitytään oleelliseen eli syömiseen (lempparijuttuni, muuten). Marraskuun mustuudessa mieltä piristää tietysti hyvä ruoka hyvässä seurassa. Meillä on tällä viikolla syöty ihanan mehevää ja koleassa säässä lämmittävää juuresruokaa, Lähi-idän tyylistä paahdettua bataattia.  Ruoka on tosi yksinkertainen, bataatit maustettiin suolalla, pippurilla, valkosipulilla, chilillä ja muskottipähkinällä ja laitettiin uuniin n. 30-45 minuutiksi ja tarjottiin lisukkeiden kera, joita tässä on fetajuusto, granaattiomenan siemenet ja paahdetut auringonkukan siemenet sekä mintun lehdet.

 

Kuva4.png

 

Johan väistyy hetkeksi arkihuolet!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Ajattelin tänään