Arkiruokaviikko – kiitos resepteistä!
Arkiruokapostauksesta muodostui oikea hitti ja sain uskomattoman määrän hyviä reseptejä ja ideoita. Naapuritontilla Natakin innostui ja kolmas arkiresepti pääsisikin kommenttiboksin sijaan paraatipaikalle ihan omaan postaukseensa. Kannattaa käydä kurkkaamassa graavilohipastan ohje täältä. Ihan hetkeen ei sitten tarvitsekaan vaivata harmaita aivosoluja yrittämällä itse keksiä vaihtelua ruokalistaan.
Kiitos arjenapureille! <3
Lupasin, että lautaselle päätyneistä ruuista kasataan oman postauksensa, mutta tätä lupausta tehdessä en voinut aavistaa, että reseptejä ilmestyisi kuukauden tarpeisiin, joten postauksen sijaan saadaan postaussarja. Jos siis ruokalistasuunnittelussa on inspiraatiohukassa, löytyy alta arkiruokaviikko; ruokaa jokaiselle päivälle!
1. Teryakikana ja nuudelit
valmistusaika 10-15 minuuttia
Tämän vinkin sain facebookin puolelle, ja helppoudellaan se sopi juuri maanantaisapuskaksi. Jos siis kokkailun sijasta sunnuntaina tekeekin mieli ihan vaan kölliä on tässä maanantain pelastaja 😉
400g kanafilettä suikaloituna
kasviksia
(1dl) teryakikastiketta
munanuudeleita
Paista kanat ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kasvikset. Meillä mukaan päätyi vihreitä papuja pakasteena sekä sipulia ja kesäkurpitsaa).
Lisää teryakikastike. Määrän voi sovitella itselle sopivaksi, meillä lorahti pannulle noin desilitra. Huomiona kastikkeen suolaisuus, lisätyn suolan kanssa kannattaa olla todella varovainen.
Keitä nuudelit. Tähän täytyy antaa vinkkinä Reformin luomukasvisjauhe, josta saa nuudeleihinkin makua helposti!
Nauti, niin teki meilläkin koko perhe!
teryakikana ja nuudelit
Sitten olikin aika valmistaa ruokaa kahdelle seuraavalle päivälle. Ja CougarWomanin resepti sai minut heti innostumaan, joten vuorossa oli:
2. Purjovuoka
valmistus edellisenä päivänä
800 g perunoita
700 g purjoa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
300 g naudan (vähärasvaista) jauhelihaa
100 g juustoraastetta
maitoa
125 ml crème fraiche (tai pieni purkki)
2 rkl sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
voita
currya
pippuria
suolaa
Kuori ja keitä perunat. Tee muusi maidon ja voin avulla. Mausta suolalla.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Paista jauheliha melkein kypsäksi yhdessä sipulin ja valkosipulin kanssa. Lisää curry, pippuri ja suola (maun mukaan). Lisää renkaiksi pilkottu purjo ja sekoita. Lisää valkoviinietikka ja jatka kypsentämistä kunnes purjo on pehmeä (al dente).
Sekoita crème fraiche ja sinappi keskenään. Lisää seos purjo-jauhelihaseokseen.
Kaada purjo-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Sirottele n. 1/3 juustoraasteesta seoksen päälle. Kaada perunamuusi näitten päälle, tasoita kauhalla tai veitsellä päältä tasaiseksi. Lisää loput juustoraasteet.
Laita seos uuniin, n. 30 minuuttia 200 asteessa, kunnes päällys alkaa vähän ruskistua.
Tämä oli aivan huikean hyvää! Ja kuten, epäilinkin upposi myös neiti S:lle kuin häkä. Purjovuoka oli myös hyvä lämmittää paistinpannulla seuraavana päivänä, jota suosimme mielellämme mikron sijaan.
purjovuoka
Näiden kahdenherkun jälkeen olikin sitten meidän ruokalistamme jo kiinteästi vallanneen jauhelihakeiton vuoro koskenlaskijalla ja paprikalla terästettynä. Kolmella ruokalajilla (kolmella ruuanlaittokerralla) pärjäsime hienosti koko viikon ja täytyy sanoa, että vaihtelu teki todella hyvää meille kaikille. Neitikin ruokaili hyvällä ruokahalulla koko viikon!
Oletko sinä testannut joitakin postauksesta löytyneitä reseptejä? Miten kävi?
Uusi viikko, uudet kujeet
E