Arjen hallintaa - part 1

Kasvukäyrillä

Kun arki rullaa normaaliin tahtiin eteenpäin eikä sitä horjuteta suuremmin, on elämä rutkasti helpompaa. Tämän viisauden olen taas (kantapään kautta) oppinut viime viikkoina.

Tuntuu, että koko elämämme on vain vellonnut epäjärjestyksessä ensin kesän ja -lomien ansiosta, sitten sairasteluiden (jokainen kuuliaisesti vuorollaan) ja nyt tuntuu, että uudet työkuviotkin ovat antaneet loppusilauksen sille, että järjestystä ei kerta kaikkiaan ole.

Äärimmäisessä hädässä on otettava käyttöön järeät keinot. Saanko siis esitellä jääkaapin oveemme muuttavan arkikalenterin. If it's written, you can't miss it.

 

Ennalta määrätyt siivouspäivät ja kauppapäivät, yhdessä sovittavat omat menot sekä minulle työ-/bloggausiltoja. Ja tällä mennään.

Orjallisesti, kunnes se on omaksuttu.

 

Yhdessä kalenteriin lisättävien arkirutiinien ykkönen on kuitenkin tämä: parisuhdeaika.  Kun tehtäviä asioita (ja asioita, joita haluaa tehdä) on miljoona jää se yhteinen aika vääjäämättä vähemmälle ja jo sovittuja "ollaan vaan ja jutellaan" hetkiä tulee siirrettyä muiden touhujen alta pois. Back to basics, se taitaa olla nyt teemana tässä perheessä.

 

Onko muiden taaperoarkelaisten eteen tullut tarvetta jäsentää ne perusasiatkin? Tai onko teillä koettu tällainen "back to basics" toimivaksi ratkaisuksi?

 

M

Kommentit

#MOMFIE

Meillä täällä eletään ensimmäisiä kaaoksen kuukausia ja kohta olisi syytä keksiä keinoja järjen ja järjestyksen palauttamiseksi! Kiitos vinkistä! Meillä on ollut gmailin kalenterit synkattuna miehen kanssa ja vuosia, mutta sisältöä täytynee lähteä ajamaan tähän suuntaan!

MinEna
Kasvukäyrillä

Hienoa, jos inspiroi! Meillä on itseasiassa myös kalenterit synkattu, mutta ongelma näyttää olevan paaaaljon syvemmällä, joten äärimmäisenä keinona nämä perusjutut on nyt oltava esille k o k o a i k a ;) Plus, en halua täyttää jo valmiiksi täyttä kalenteria ihan näin ruohonjuuritason jutuilla =D

MinEna
Kasvukäyrillä

Mä jään innolla odottamaan sitä postausta, sillä kaikki inspiraatio on tervetulluta! Nimim. entä jos mä en pystykään tähän?

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Meillä oli viime syksynä sellainen liitutaulutarrasta tehty viikkosuunnitelma. Siihen oli kätevä merkata työajat sekä muut menot, kun anoppi oli meillä hoitamassa lasta. Mutta nyt kun molemmat tehdään vuorotyötä ja lapsi on päiväkodissa, ei se yksi viikko kerrallaan riitä. Pitää sopia lapsen viennit ja haut ja vapaapäivät, ja tietää mieluiten useita päiviä etukäteen milloin tarvitaan hoitoapua naapureilta....

Mä ostin sellaisen vuosikalenterin, jossa näkyy vuoden kaikki päivät, mutta se on niin iso, etten saa sitä teipillä pysymään keittiön seinässä, plääh :( Täytyy ehkä taipua ja hommata sellainen perinteinen perhekalenteri seinälle roikkumaan, eikai siinä muu auta.

Karuselli

Kiitos inspiraatiosta! Kokoan myös oman listan. :-)

Karuselli

Ja kokosinkin. Tämä teki hyvää. Tuli sellainen fiilis, että vaikka välillä meinaa iskeä epätoivo kaiken tämän hässäkän keskellä, niin kyllä me ihan hyvin kuitenkin vedetään. Kiitti siis vielä uudestaan. http://www.lily.fi/blogit/karuselli/arkea-se-vain

MinEna
Kasvukäyrillä

Wau! Ihan uskomattoman hienoa pohdintaa! Herätti itsellekin monta hyvää lisäideaa! Kiitos linkityksestä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.