Hereillä ollaan!

Kasvukäyrillä

 

Lomalla voi leikkiä. Lomalla voi nauraa. Lomalla voi oppia vaikka mitä kivaa!

Tänä aamuna Isin vanhasta pinnasängystä alkoi ensin kuulumaan tuhinaa, sitten ähinää, hetken kuluttua vanhan pinnasängyn nitkunaa ja iloisia kiljahduksia. Avasin silmäni ja minua odotti tällainen näky:

äiti mä oon hereilllääääää!

Tähän mennessä sängyssä seisomaan nousemisen yrittäminen on tarkoittanut vain muksahdusta ja lohdutonta itkua, nyt se tarkoitti riemua ja tasajalkahyppyjä laidasta kiinni pitäen. Kyllä sellainen ilo sai äidinkin naurahtamaan ensitöikseen kun oli silmänsä auki saanut! Hetken kuluttua meno oli jo sen verran vauhdikkaan näköistä, että aloin jo epäilemään vanhan sänkyrievun kestävyyttä ;)

lukutoukka

Täällä on myös paljon enemmän tutkittavaa kuin kotona, kun kaikkea ei ole siivottu pois neidin ulottuvilta. Löytyy lehtiä ja leluja ja kaikkea muuta mielenkiintoista. Pieni tutkimusmatkailija onkin jo melkein oppinut konttaamaankin uusien mielenkiintoisten asioiden äärellä. Kyllä se taitaa vielä tämän loman aikana jo sujua.

tutkimusmatkalla

Näin pohjoisessa ei punkeista ole pelkoa, kuten kotona heinikossa (irroitin muuten juuri koiristakin kaksi kappaletta, yök!), vaan voi rauhassa mennä myllertää ja katsella mitä kaikkea kivaa sieltä löytyykään. Myös useat silmäparit ovat vahdissa yhtäaikaa, niin ei mikään pääse menemään suuhun huomaamatta. Konttaamisen opettelu muuten edistyy eniten ulkona nurmikolla, kun maha maassa meno on niin paljon hitaampaa ja hankalampaa kuin sisällä.

Mitähän kaikkea neiti vielä ehtii keksimään?

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.