Hoi, sinä kymmenen vuotta nuorempi minä!

Kasvukäyrillä

Kun Trendi haastoi Lilyläiset huutamaan elämänohjeet itselle kymmenen vuoden taakse, oli ensimmäinen ajatukseni ehdottomasti No way, tähän en osallistu!, mutta nyt kun haasteen viimeinen päivä koitti totesin, että Why not, otetaan terapian kannalta ;)

So here we go:

1. Ole armollinen itsellesi. Sä nauroit korkelta ja kovaa, kun viisas aikuinen nainen tämän sulle sanoi. Et ymmärtänyt sisältöä. Liian kova vaatimustaso aiheuttaa vain suuria pettymyksiä. Pettymykset aiheuttavat epäonnistumisen tunnetta ja epäonnistumisen tunne masennusta. Masennusta taas herkästi hoidetaan tavoilla, jotka aiheuttavat pettymyksiä. Pettymykset taas... Arvaatko? Noidankehä. Ole armollinen itsellesi.

2. Mene sinne pääsykokeeseen. Tämä ohje sivuaa kohtaa yksi. Sun ei tarvitse osata niiden kaikkien viiden kirjan jokaista tavua ulkoa vaan riittää, että olet valmistautunut. Ja sitten sä menet sinne kauppakorkeakoulun pääsykokeeseen. Usko mua (mä tavallaan tiedän), että sä tulet katumaan, jos et edes yritä. Ole armollinen itsellesi.

3. Hidasta vähän (edes pikkuisen). Kukapa ei 19 -vuotiaana tykkäisi juhlia? Mutta oikeesti, teetkö sä mitään muuta? =D Ootko tullut ajatelleeksi, että kovaa vaatimustasoa on ihan himppasen helpompi pitää yllä jos ei ole jatkuvasti väsynyt ja krapulassa? Etpä tietenkään. 

 

4. Kyllä se on juuri se. Uskot juuri nyt tai et, mutta se sama pystytukkanen ihanuus jakaa sun kanssa sängyn vielä kymmenenkin vuoden päästä, mutta sä joudut itsekin tekemään vähän jotain sen eteen, varaudu siihen <3 

5. Nuku. Vielä kun voit.

6. Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä: Nauti elämästä. Se nimittäin oikeasti kuluu ja muuttuu, vaikka just nyt sä kuvittelet olevasi 19 ikuisesti. Sulla on just nyt siivet selässä ja taivas auki, tee niitä asioita, joita oikeasti haluat ja keskity niihin ihmisiin, jotka sinulle merkitsevät. Kaikki ei ole enää kymmenen vuoden päästä samoin. Mieti mitä sinä haluat ja mikä on se asia, jota niin kovaa juokset karkuun, näkemättä sitä maisemaa, jonka ohi kuljet. Hymyile enemmän. Hymyile peilille, äläkä irvistä. Jos ne housut kiristää, se johtuu siitä, että ne housut on liian pienet, etkä sinä liian iso. Rakasta itseäsi ja elämääsi. Nauti!

 

PS. Kolkyt ei oo ikäloppu, se on ehkä paras ikä tähän mennessä ;)

 

se vanhempi ja ihan satavarmasti viisaampi M

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.