Isäkuukausi = Perheaikaa

Kasvukäyrillä

Lähtölaskenta isin kesälomaan ja isäkuukauteen alkaa NYT! (tai alkoi vähän jo eilen, mutta siinä onkin todella mitä odottaa!)

Meidän perheessä isäkuukausi päätettiin hyödyntää siten, että olemme kaikki kolme yhdessä kotona ja, kun se vielä yhdistettiin Isin kesälomaan, saamme viettää perheen yhteistä vapaata kokonaiset yhdeksän viikkoa! WAU!

Itse olen sitten virallisella statuksella kesälomalla ja sitten vielä vähän talvilomalla ennen hoitovapaan alkua. Ei muuten ole yhtään huonompi juttu saada välillä sitä palkkaakin, ennen kuin kotihoidontuen ruhtinaallisuus yllättää. Kyllähän minä tiedän, kuinka vähän se on, mutta tiedän myös sen, että se tulee yllättämään silti. Siitä on kuitenkin jo vuosia kun olen edellisen kerran (opintotuki) tienannut (voiko edes puhua tienaamisesta kun kyse on kotihoidon tuesta?!) jotain sen kaltaista. Vähän jo jännittää kuinka siihen sopeutuu, menot kun on kuitenkin lähes vakiot. Taloushallinnon ammattilaisena ymmärrän kyllä rahan päälle, mutta kotioloissa se osaaminen keskittyy lähinnä sen kuluttamiseen ;) Hyviä ehdotuksia ennen kuin tipahdus tulee?

Takaisin asiaan: Isäkuukausi.

Täytyy sanoa, että minusta on hienoa, että Suomessa molemmilla vanhemmilla on mahdollisuus viettää lapsen kanssa aikaa, kunhan sen kuukautensa vain käyttää siihen. Meidän perheessä sitä ainakin odotetaan innolla! Isi haaveilee päiväunista neidin kanssa ja mukavista ulkoilupäivistä. Haavena olisi myös, että neiti oppisi sen maagisen "Isi" sanan. "Äiti" kun on jo pariin otteeseen kuultu <3 tai ainakin jotain sinne päin ;)

Tarkoituksemme on myös vierailla Lapissa isovanhempien ja kummisedän luona, nähdä ihanaa Kuopion ystävää perheineen sekä mökkeillä. Ja meillähän on aikaa tehdä vaikka mitä!

Kun itse mietin isäkuukautta niin mielessäni on jotain tällaista:

<3 <3 <3

Ainoa huoli, joka mieltäni painaa tulevien viikkojen suhteen on se, että miten ikinä sopeudumme takaisin kaksin vietettyyn arkeen noinkin pitkän ajan jälkeen?

Enää kolme työpäivää jäljellä!

Miten teidän perheessä on isäkuukausi hyödynnetty/tai onko hyödynnetty?

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Meillä juuri nyt käynnissä, ja tämä on kyllä ihanaa aikaa! Silvasta tuli heti viikossa ihan "isin tyttö", tästä on bloggaus lähiaikoina tulossa :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Voin vain kuvitella kuinka ihanaa! Jään innolla odottamaan. Näin meilläkin on ainakin Isin toiveissa ;) Ja itse asiassa minunkin, toisinaan niin harmittaa toisen puolesta kun monet suuret kehitysvaiheet ja "ensimmäiset kerrat" on jäänyt Isiltä kokematta, niin jos nyt saisi otettua niitä vähän takaisin päin <3

Melina G

Meillä on täällä Sveitsissä "isäkuukausi" yhden päivän. Kaksi, jos työnantaja on mukava. Mies otti kesälomaa synnytyksen jälkeen kaksi viikkoa, että sai olla hiukan aikaa kotona vauvan ja isosiskon (1 v.) kanssa. Ei tuntunut lomalta. :-)

MinEna
Kasvukäyrillä

Tää on kyllä oikeasti etuoikeus Suomessa, että isäkuukausi (ja isyysvapaa) on mahdollisia! Vaikka ei se isyysvapaa aika kyllä miltään lomalta tuntunut, kun kauhunsekaisin tuntein yritettiin totutella uuteen tulokkaaseen ja arkeen :D Siksi odotukset, tästä tulevasta ajasta onkin korkealla, kun S on jo isompi ja arki pyörii rutiinilla.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.