Kotiäidin luottokampaus

Kasvukäyrillä

Kotonakaan ollessa hiukset eivät anna vapaata. En ole varma kumpi olisi helpompi "mutsikampaus" pitkät vai lyhyet hiukset. Kummat vaatisivat vähemmän niinä päivinä kun ei ole tarkoitus poistua kotoa mihinkään? Ja kummat vaatisivat vähemmän niin päivinä kun pitää poistua, kiireellä? Itselläni on pitkät ja paksut, raidoilla vaalennetut, helposti takkuuntuvat ja hankalasti harjattavat, ja kuivat hiukset, armoa ei siis heru. Joka ikinen päivä ne on laitettava, tavallaan.

Tässä katsaus tämän kotiäidin monipuoliseen hiusmuotiin:

nuttura edustaa juhannusaattona

nuttura kävi Suomenlinnassa

hei, nuttura on juuri synnyttänyt!

nutturalla on asiaa

nuttura pitelee lasta valokuvattavana

nuttura viettää vapaapäivää

Kuten huomaatte, olen kotiäitiurallani päätynyt melko vakioon ratkaisuun, sama toimenpide tehdään kahdesti päivässä; aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mennessä. Harjataan välissä jos jaksetaan (aina ei jakseta). Valitsemassani tyylissää kun on se hyvä puoli, että vain minä tiedän kuinka takkuiset hiukseni ovat (ja mieheni, sillä katastrofin yllättäessä, hiusten auki harjaaminen kaatuu hänen harteilleen).

Mikä on sinun luottokampauksesi? Entä se pituus, pitkät vai lyhyet?

Kommentit

MinEna
Kasvukäyrillä

Hyvä valinta!

Kyllä mun täytyy nyt tunnustaa, että en mä ihan tyhjästä ole nutturaa päähäni nyhjäissyt äidiksi tultuani. Melko usein se keikkui pään jo ennen sitä, juurikin mainitsemiesi asioiden takia ;) Mutta ei se ihan niin vakio ollut kuin nykyään. 

PS. Kiitos! :)

Kinsi (Ei varmistettu)

Ai teillä on sama järjestely =) Meilläkin ukkeli selvittää ja harjaa takkuiset hiukset...
Olen sitä mieltä että pitkät on kuitenkin helpommat kaikesta huolimatta, koska ne tosiaan voi vain vetäistä kiinni tai antaa olla vain auki. Äitiys ei aina tarkoita lyhyitä hiuksia, kuten usein yleensä käy... =)
Kiitti E taas kerran ihanasta blogista =)
<3

MinEna
Kasvukäyrillä

Se on loistava järjestely ja pitkät hiukset ovat siihen niin hyvä peruste "kun mä en yllä kunnolla" ;)

Näin mäkin olen ajatellut, että helpompaa on vaan laittaa ne kiinni, kun alkaa föönien ja rautojen kanssa asettelemaan lyhyitä, jotka laittamattomina harvoin on hyvännäköiset.

Kiitos Kinsi <3 ja kiva, jos se viihdyttää muitakin kuin kirjoittajaa ;)

Tamsin

Vielä kun poika syntyi mulla oli pitkähkö tukka, joskin se oli hieman kärsinyt jo joten muksu jäi vähän väliä siihen roikkumaan. Napsastiin sitten reilut 10 senttiä siitä poies parturin kanssa ja huh miten elämä helpottu - toki poika roikkuu siinä edelleen vähän väliä mutta selkeästi vähemmän kun ei enään ole niin paljoa lettiä mistä napata kiinni. Koen kuitenkin että mun arki helpottui lyhyemmän (huom. ei lyhyen) tukan myötä, tätä ei tartte kuivata/suoristaa/kihartaa/sitoo ponnarille yhtään niin kauan mitä vanhaa fledaa! Silti jatkuva kaipuu on semmoseen ihan toooosi pitkään tukkaan (hiustenpidennykset ois kyl kaapissa tarvittaessa) mut njääh... ei jaksa.

MinEna
Kasvukäyrillä

Multakin leikattiin siitä superpitkästä tukasta, joka roikkui melkein lantiolla, myös n. 15-20cm kuollutta hiusta pois kesäkuun alussa, ja kylläpä helpottikin!

Nyt täytyy kyllä nostaa hattua, jos jaksat edes harkita noiden operaatioiden tekemistä hiuksille! (mä en pysty edes ajattelemaan, nuttura toimii nimittäin ihan hyvin myös märkiin hiuksiin :D)

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaha täällä kans yksi nuttura kirjoittelee! Olen nyt ihan tietoisesti yrittänyt vähentää näitä nutturapäiviä, mutta kun tästä ei enää vaan nopeammaksi hiustenlaitto mene. :D

Olen muuten niin kateellinen että melkein sattuu kun katselen edeltävien postaustesi maisemia. Olen viettänyt oikeastaan kaikki lapsuuteni kesät ahvenanmaan saaristossa veneillen, kunnes tuli kesätyöt ja poikaystävät ja muutot, sitten tulin raskaaksi (ja pahoinvoivaksi) ja sitten oli pikkuvauva, enkä ole päässyt kahteen vuoteen merelle kertaakaan. Nuo kuvat saivat minut niiiin suuren merikaipuun valtaan etten kestä! Kerrassaan upeaa. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Nutturan kannattelijoitahan löytyy monia, siispä sen täytyy olla loistava kampaus, älä siis turhaan vähennä, jos se tuntuu sopivalta ja helpolta ;)

Voin hyvin samaistua tunteisiisi, kun itse on viettänyt merellä lähes koko lapsuuden (pariin kertaan olenkin sen tainnut jo mainita ;) )! Ja kaipuu merelle on aina kova! Viime vuosina se on ollut melko harvinaista herkkua minullekin. Viimeisin reissu muuten tehtiin juuri tästä syystä, kun äitini kysyi minne haluan komalle niin vastaus oli hetkeäkään harkitsematta Ahvenanmaalle! Laivalla mentiin, hotellissa yövyttiin, eli se veneily ei valitettavasti kuulunut ohjelmaan, mutta pikkuisen tytön kanssa se oli juuri sopiva viettää aikaa siellä! 

Elina U.
Lentoaskeleita

Se on kyllä ihmeellistä kuinka vahvasti veri voikaan vetää merelle jos siellä on kasvanut. Olen monta yrittänyt selittää ystävilleni jotka kysyvät että mikä siinä meressä muka on ihmeellisempää kuin järvessä, mutta eipä sitä oikein sanoiksi osaa pukea. Tuollainen laivalla meno/hotellireissu Ahvenanmaalle olisi kyllä kiva itsekin toteuttaa lapsen kanssa! En melkein edes vastannut äitini "Terveisiä Mariksen länsisatamasta", "Terkkuja täältä Degerbystä" -tekstareihin kun olin niin kateellinen. :DD

MinEna
Kasvukäyrillä

Haha! I feel you :)

Järvi ei mitenkään ole sama kuin meri, niin se vain on!

Voin kyllä suositella lämpimästi tuollasita reissua saaristoon, helpottaa vähän tuskaa :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Voi, mä kadehdin teidän nutturoita! Oma äitikampaukseni on just se lässähtänyt polkka, koska ohuesta ja rasvaisesta hiuslaadusta ei juuri muuhun ole. Tai no, ihan lyhyt tukka toimis myös, mutta sitten olisi ravattava kampaajalla joka kuukausi, eikä musta ole siihen... :/

MinEna
Kasvukäyrillä

Katie <3 Polkkakin on varmasti hyvä äitikampaus, ainakin sitten kun se hiuksissa roikkuminen alkaa Eddielläkin :)

annakarin
Anna Karin

Ihan sama hiustyyli meillä. Voihan nutturat. Mä tässä just yks päivä mietin, että mitä iloa on pitkistä hiuksista kun ne on aina kiinni ja takussa? Jos erehdyn joskus pitämään hiuksia auki, niin napero on heti niissä kiinni roikkumassa. AArgh. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Nutturoiden kokoontumisajot :D

Ihan samaa mäkin olen miettinyt, mutta sitten mä aina muistan sen: lyhyitä hiuksia ei saa nutturalle ;D

kz (Ei varmistettu)

Haha! Tätikin joutu kääräsemään pitkät hiukset nutturalle aika pian viime vierailullaan, kun niihin on neidin niin kiva tarttua. :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Nutturalinjalla myös täällä...jo ennen vauvan syntymääkin kietaisin hiukset usein nutturalle mutta vauvan syntymän jälkeen reilun vuoden aikana mulla on tainnut olla hiukset auki ja laitettuina peräti kahdesti :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.