Kynttilän valoa ja parisuhteen huoltoviikot

Kasvukäyrillä

Syksy ja pimenevät illat ovat saapuneet. Meillä se tarkoittaa kynttilöitä, kuinka olenkaan niitä ikävöinyt!

Kynttiläajan kanssa yhtä aikaa, alkaa parisuhteen huoltoviikot. Meidän taloudessa se tarkoittaa sitä, että tietokone ja älypuhelimet pysyvät poissa käsistä neidin nukkumaan menon jälkeen.

Liian usein huomaamme, että se meidän yhteinen aikamme kuluu siihen, että toinen istuu tietokoneella ja toinen selaa päivän tapahumia iPadilla tai puhelimella facebookissa. Keskustelulle ei paljoa jää sijaa. Toisaalta se on ymmärrettävää; päivä kuluu erilaisessa hälinässä ja hulinassa neidin ja pihan muiden lasten keskuudessa, joten sitä hiljaisuutta kaipaakin illalla. Meidän keskinäinen suhteemme on kuitenkin se, joka kannattelee tätä perhettä, joten sillekin on annettava mahdollisuus olla äänessä. Siispä bloggaukset ja muut sosiaalisenmedian yhteydet tapahtuvat ennen kello 20.30 tästä eteenpäin ainakin hetken aikaa, ja jos ei muuta niin ainakin nautimme hiljaisuudesta yhdessä ja annamme aikamme toisillemme.

Uskon sen tekevän hyvää. Maailman ollessa tätä nykyään elektroniikkaa ja erilaisia verkostoja täynnä tarjoilemassa päivittäisen "Mitä-kenellekin-kuuluu" -ähkyn, on helppo unohtaa tiedustella siltä toiselta se tärkeääkin tärkeämpi "mitä sinulle kuuluu?".

 

Kuuluuko teidän elämäänne tällaisia huoltojaksoja? Mitä te silloin teette?

 

Kommentit

Elina U.
Lentoaskeleita

Viisaita sanoja! Meillä sorrutaan usein samaan älypuhelin/tabletti/telkkari/tietsikkajuttuun, mikä on oikeestaan tosi mälsää. Täytyykin taas muistaa laittaa takavarikkoon nämä tekniset älyhommat ja tehdä yhdessä iltapalaa, laittaa kynttilöitä palamaan ja katsoa vaikka jotain elokuvaa. Ilman yhtään tekstaria, tykkäystä tai statusta.

MinEna
Kasvukäyrillä

Luulen, että monessa perheessä tehdään samaa ja ihan huomaamatta.

Joskus sitä miettii, että mitä iltaisin tehtiinkään ennen näitä kaikki vempaimia: no katsottiin telkkari. Se on kuitenkin ihan toisenlaista tekemistä yhdessä, kun sosiaaliset verkostot on kommunikointia jonkun muun kanssa, niin siinä sohvalla istuskellessa katsotaan sentään samaa ohjelmaa.

Eilinen ilta ainakin oli jo erilailla kiva, ja unikin tuli paljon paremmin kun oli oikeasti rauhoittanut  illan.

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.