Lomatunnelmissa

Kasvukäyrillä

Vesirokko alkaa olemaan taltutettu, tänään pääsimme jo uloskin ensimmäistä kertaa puoleentoista viikkoon! Nyt onkin aika suunnata katseet kohti paljon mukavampia juttuja, nimittäin lomaa! Vielä olisi viikko puurrettavana arjessa, mutta sitten jäämme koko perhe lomalle. Minä kahdeksi, Isi kolmeksi viikoksi.

Kesäkuun onnettomat kelit, sairastelu aiheutti tilapäisen epätoivon hetken ja päätimme varmistaa ettei aurinko tekisi loma-aikanamme ohareita. Lomamme toinen viikko vietään siis Rodoksella! Wuhaaaaa!

Ai, mutta hetkinen. Mites naperon kanssa reissataan?

 

toukokuun uimaharjoituksia

Hotellia valitessamme pyrimme jo ottamaan huomioon sen, että tarkoituksena on viettää lomaa pikkuneidin kanssa. Löysimmekin varsin sopivan oloisen hotellin Falirakista. Arpapeliähän se on, mutta toivottavasti valinta osui oikeaan! Ensimmäiselle reissulle neiti S:n kanssa tilasin helpoutta auringon lisäksi ja pakettimatkamme on oikea löhölomailijan unelma, eli all inclusive. Luulen, että meille riittää pähkäilyä siinä, että neiti pysyy pöksyissään, joten muu ohjelma saa olla iisiä. Mietitään sitten missä syödään jos tuntuu siltä, että energiaa riittää vielä siihenkin, ja jos ei hotellin niin tarjoilut on taattu.

Sanoinko jo mitä kaipaan lomalta? Helpoutta, juuri nyt vain aurinkoa ja helppoutta.

Olen tehnyt pitkän listan asioista, jotka on muistettava hoitaa ennen lähtöä, ja aloitetaan nyt vaikka passista, jotta pääsemme matkaan. Tänään tein myös pienen kierroksen Kampissa ja kävin hakemassa UV-suojahatun Polarn O. Pyretistä, laina uimapukuun sopivan sellaisen.

 

Näistä on kai hyvä aloittaa?

Sitten on vielä noin miljoona muuta asiaa, ja luulenkin, että kun loma koittaa olen jo todella sen tarpeessa.

Onko teillä kokemusta etelänmatkailusta pienen lapsen kanssa? Mitä pitäisi huomioida? Mitä on turha murehtia?

Lentomatkojen uskon toivon sujuvan hyvin edellisen kokemuksen perusteella, mutta jos vinkkejä pidempään matkaan löytyy otan ne innolla vastaan!

 

Hiphei aurinko, täältä me tullaan!

M, joka aikoo lomallaan lukea ainakin yhden kirjan. Ihan varmasti.

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Hi-hii! Me oltiin Rodoksella, Falirakissa muutama viikko sitten. Meidän tunnelmia täällä ja täällä. Ja äkkilähtötunnelmia täällä. Hattu kuului munkin hankintoihin. :)

MinEna
Kasvukäyrillä

Hahaa! Sun kirjoutkset vastaa itseasiassa täysin sitä, mitä mä kuvittelinkin, että voisi odottaa. ei siis mikään paratiisi, mutta kun katsoo oikeita paikkoja ja sulke silmänsä muulta, se on juuri oikea :D (vaikka mä pahoin pelkään, että kun neiti S on mukana, mä en ehdi katsoa yhtään mitään ;))

MM
Maijan matkassa

No se on kyllä ihan totta! Kaikkea ei onneksi ehdi katsoa :)

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hep! Mulla on luonnoksissa kirjoitus lentämisestä vauvan kanssa. Eihän teidän tytsykkä enää vauva ole, mutta voisin yrittää saada tekstin julkaisukuntoon ennen lähtöänne, jos siitä vaikka olisi jotain hyötyä. Eli lennätte parin viikon päästä, niinkö? 

MinEna
Kasvukäyrillä

Pari viikkoa on lähtöön ja mielelläni ehtisin lukaisemaan sun vinkit! Kuinkas pitkä se lento Lontoosta Suomeen olikaan, pari tuntia?

Katie
Aika kypsä äidiksi

Kaksi ja puoli. Oukei, yritän saada jutun valmiiksi ajoissa!

Kummelikopplan

Meidän vesipeto on pärjännyt kaksi viikkoa Havaijilla pääosin UV-kamoilla ja yöpaidalla. Hän olisi altaassa tai meressä koko päivän jos saisi, joten hyvä uimaliivi, rengas tms on välttämätön. Uimavaippoja kului kiitettävästi ja kylpylelut toimiat hyvin myös allasleluina. Jos olet tarkkaa aurinkorasvan laadun suhteen, kannattaa varmaan ostaa Suomesta mukaan. 

Rodos on kiva, kävimme siellä kahdestaan ennen pojan syntymää. Lindos kannataa tsekata ja sen vasemmall puolella olevalla rannalla on makeat snorklailupaikat. Jos ekaytte Pefkokseen käykää syömässä Artemiksessa, kylän paras!

Ihanaa lomaa!

Kummelikopplan

Täällä juttua lentämisestä alle 2-v:n kanssa. Meillä tosin vuorokausi matkustamista, te selviätte noin lyhyellä lennolla varmasti paljon vähemmällä!

http://kummelikopplan.wordpress.com/2014/02/20/taapero-lentaa/

MM
Maijan matkassa

Hyviä vinkkejä! Mä alleviivaisin erityisesti sellaisia aikaa vieviä syömisiä. Esim. meillä nousujen ja laskujen aikana pelastuksina toimivat pienet rusinapaketit ja palttoonnappityyppiset pienet kovat leivät. Mutta muuten vajaan neljän tunnin lento meni kuin unelma. iPad, pari kirjaa, vähän syötävää ja juotavaa. Kuopus vetäisi 1,5 tunnin unet jalkatilassa lattialla mennen tullen, mikä sopi meille hyvin. ;)

MinEna
Kasvukäyrillä

No näitä mäki olen ajatellut: naposteltavat, iPad, kirjat. Niillä on mentävä. Aamulento molempiin suuntiin, eli toivoa, että unikin maistuisi ;)

Kummelikopplan

Täällä lentäessä on lähestulkoon sääntö, että taaperoilla on omat autoistuimensa mukana. Pitää tietty olla "airline approved", mutta omalla paikalla nimenomaan omassa tuolissa matka sujuu niin paljon helpommin. 

MinEna
Kasvukäyrillä

Kiitos hyvistä vinkeistä! Aurinkorasva onkin jo hankittu ja juuri katselin "kellunta uimapukua", joka oli budgetsportissa tarjouksessa, epäilen vain, että 2-2v. koko, joka oli pienin saatavilla on liian iso.. Ja uimavaipat! Lista sen kun kasvaa :D

Kiitos myös kohde vinkeistä, päätimmekin juuri, etä auto vuokrataan ainakin yhdeksi päiväksi!

 

Kiitos <3

 

PS. milloin paluu Suomeen?

 

Kummelikopplan

Eipä kestä! Niinkin pian kuin kuunvaihteessa tulemme. Ihan uskomatonta miten nopeasti aika on kulunut ja jäljellä oleviin viikkoihin mahtuu vielä vaikka mitä. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.