Miten Arki Toimii?

Arki toimii, mutta arki vaatii asioita, jotka on tapahduttava tietyssä järjestyksessä tiettyyn aikaan. Ainakin meidän perheessä se on todettu lähes ainoaksi vaihtoehdoksi, jotta kukaan ei menettäisi järkeään edes tilapäisesti. Arki on hektistä, mutta onneksi on komepäiväiset viikonloput ja perheaika, joka tuntuu työpäivinä olevan niin kovin vähissä.

Arki alkaa kello kuusi. Äiti ja Isi nousevat ylös ja keittävät kahvia. Neiti S herää heti kun kolina (ihan kuinka hiljainen tahansa) alkaa, ellei ole yön aikana jo päätynyt viereemme nukkumaan, tällöin hän herää heti kun kello soi.

Isi ja Äiti heittelevät vastuuvuoroaan aamun kuluessa sen mukaan, mikä kenelläkin menossa. Äiti meikkaa; Isi ja S juovat aamujuomansa. Äiti pukee neitiä, Isi ulkoittaa koirat jne. Tähän mennessä olemme onnistuneet näissä aamuhommissa jopa yllättävän hyvin! Neidin ”aamiainen” kotona on maito ja riisikakku, varsinaisen aamiaisen hän saa hoidossa.

Kello 7.11 istuu koko perhe autossa!

img_6105.jpg

Pirteä peipponen laulaa aamulaulujaan jo puoli seitsemän jälkeen

Työpäivämme päättyvät yleensä molemmilla kello 16, mutta Isi hakee yleensä hoidosta ja Äiti hyppää kyytiin viimeisenä. Kotiin tultuamme alkaa taas pallottelu ja pelinrakennus.

Neiti Virtapiirin kanssa on ulkoiltava, paljon. Sään salliessa se tapahtuu joko heti kotiin tultuamme tai vaihtoehtoisesti ruuan jälkeen; riippuen siitä onko ruoka lämmitystä vaille valmis ja onko ruokakaupassa käytävä.

Kello 17.15 on ruoka-aika. Aina. Ruoka on joko edellisenä päivänä valmiiksi tehtyä (tätä suosin enemmän) tai sitten jotain ”pikaruokaa”, kuten täysjyväpastaa, pestoa ja kanaa. On muuten yksi neidin ehdottomista herkuista tällä hetkellä! Kasvikset ja vihannekset ovat myös herkkua, ja useimmiten minustatuntuukin, että niillä ne neiti itsensä täyttää!

Kun ruoka on syöty lähenee kello jo kuuttaJos kauppareissu on tarpelliinen lähdetään tässä vaiheessa hipsimään kaupan suuntaan, koko perhe. (PAITSI jos pyykkivuori täyttäää kodinhoitohuoneen, silloin Äiti jää kotiin pyykkihuoltoon.)

img_6285.jpg

kuva ei varsinaisesti liity arkeen, mutta kävelyllä ollaan kuitenkin, Mummin kanssa

Jos ulkoilu ei syystä tai toisesta onnistu päädymme todennäköisesti piirtämään. Ehdottomasti lempipuuhaa tällä tällä hetkellä! Ja mitä me piirreetään?

img_6252.jpg

No PAITA. On piirretty tosi monta paitaa. Se nyt vaan on melko pop tällä hetkellä ja arkeen kuulukin myös kovasti sen päällepukemisen harjoittelua. Näin:

img_6087.jpg

 

Kello 19 syödään iltapala. Se on hedelmiä, jogurttia, muroja tai kaikkien näiden yhdistelmä. Iltapalan päälle juodaan maito, yleensä sohvalla, jotta alettaisiin jo rauhoittumaan iltapesulle.

img_5915.jpg

 

Kello 19.30 mennään pesulle. Tätä nykyään se on useimmiten suihku, jossa lotrataan ja läträtään noin vartti. Rasvaus on myös joka iltainen rutiini ja neitin on jo hienosti oppinut latsyttämään rasvaa mahaansa. Pupun ja Ammun on myös tärkeä osa iltarutiinia.

Kun kaikki edellä mainitut toimenpiteet on suoritetu luetaan lyhyt iltasatu, yleensä Muumikirjaa, sillä jos yritämme vaihtelun vuoksi jotain muuta ei neiti suostu menemään nukkumaan ennenkuin pari sivua Muumeja on käyty läpi. Arvatkaa osaanko sen jo ulkoa? 😀

Hieman kahdeksan jälkeen neiti sanoo bye bye ja jää sänkyynsä hieromaan silmiään. Ja nukahtaa. Lähes poikkeuksetta ilman tyynnyttelyjä ja maanittelua. Tässä asiassa olemme olleet todella onnekkaita!

Entäs sitten? No ne kaikki tekemättömät kotityöt tietysti. Mukaan luettuna seuraavan päivän ruoka ja pyykkishow.

Noin kello 21.30 teen hetkeksi tämän:

img_5786.jpg

 

ennenkuin uni vie äidistäkin voiton.

 

Ja ympyrä sulkeutuu alkaakseen uudestaan.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *